Chefredaktören för den rasistiska/nedläggningshotade bloggen Dispatch International har än en gång kommit med ett minst sagt spektakulärt uttalande. Ingrid Carlqvist som hyllats och höjts till skyarna av Sverigedemokraterna liknar nu  Svenska kommittén mot antisemitism(SKMA) med judar som stöttade nazisterna på 30-talet:

Svenska Kommittén mot Antisemitism, SKMA, går till attack mot mig  – för att jag har fräckheten att berätta att det är muslimer som ligger bakom antisemitismen i Malmö. Det påminner mig om Verband nationaldeutscher Juden [Sammanslutningen av Tysknationalistiska judar] som på 1930-talet stöttade Hitler och slog fast att ”judar blev rättvist behandlade i Nazityskland”.

Det är ett intressant men farligt fenomen vi beskådar via SKMA. Intellektuella judar som vägrar ta till sig fakta om islam, och i stället vänder vreden mot Västvärldens kristna och sekulära. Inga faktaspäckade undersökningar i världen biter på dem, inget får dem att rucka från ståndpunkten att antisemitism och islamkritik är grenar på samma träd. Att jag försvarar Israel, att jag fördömer det allestädes närvarande judehatet inom islam gör inget intryck på dem. Det är inte islam det är fel på! Det är fel på mig och andra som påpekar det uppenbara – att judehatet är inbyggt i islam.

SKMA har sedan starten 1983 jobbat med att motverka antisemitism genom utbildning och förser lärare, skolelever, medier, politiska organisationer och andra intresserade med information och material. SKMA förmedlar föreläsare samt ger råd vid studieresor till Förintelsens platser. SKMA har aldrig backat för att påpeka antisemitism när den kommit från muslimska grupper eller personer, men Carqvist väljer alltså att likna dem med nazistkollaboratörer.

Vad var det som föranledde Carlqvists anklagelser? Jo, SKMA kunde visa att Carlqvists tidning gång på gång publicerat grovt rasistiskt och islamofobiskt material