Dumheter

Islamofoben Alfsson rasar över Aftonbladets granskning av Avpixlat

Idag släppte Aftonbladet en stor granskning där man tittat närmre på vilka typer av människor som donerat pengar till den rasistiska bloggen Avpixlat. Det visade sig att personerna som är villiga att stödja en rasistisk och antidemokratisk blogg finns i alla samhällsskikt, vilket i sig kanske inte är någon större nyhet, men ändock viktigt att lyfta upp. Islamofoben och riksdagsledamoten Thoralf Alfsson har dock en annan syn på Aftonbladets granskning:

Enligt deras synsätt tycks stasimetoder vara fullt acceptabelt för att förfölja och diskriminera oliktänkande i samhället. Att få ut personuppgifter angående donationer via paypal till Avpixlat och dessutom sedan kontrollerat var dessa personer arbetar. Något som definitivt inte har att göra med var dessa personer ägnar sig åt på sin fritid. När man sedan till på köpet ringer upp den anställdes arbetsgivare och ställer frågor om detta har Aftonbladet utan tvekan gått över gränsen över vad som kan vara lagligt.

 

Jag säger bara ”fy faen” vilka stasifasoner man ägnar sig åt på Aftonbladet!

 

Om inte samhället reagerar på Aftonbladets agerande och publicering så har vi fått ett samhälle som är på väg mot ren åsiktsfascism.

Vad är det då Aftonbladet publicerat? Jo man har publicerat ålder på personerna och vilket yrke de har. Inga namn. I två av fallen väljer man att namnge koncernen man jobbar som i det här fallet gäller Sandvik och Ericsson. Två av de största företagen i Sverige med sammanlagt 27500 anställda. Alltså har Aftonbladet inte hängt ut civila människor för allmän beskådning som Alfsson vill ge ett sken av:

Avpixlat har sedan starten 2011 gjort sig känd som en samlingspunkt för hat och högerextremism på nätet.

Den hemliga redaktionen har bland annat hängt ut ­minderåriga och brottsoffer med namn och bild.

I ett fall publicerade sajten en film på en våldtäkt där offrets ansikte visades helt öppet. Redaktionen har också uppmanat sina läsare att skicka in bilder på gömda flyktingbarn.

Nyligen föll en tonårsflicka offer för sajten när hon twittrat nedlåtande om Jimmie Åkesson. Avpixlat skrev om flickan, och sajtens läsare kommenterade: ”Du förtjänar att bli gruppvåldtagen och ­sedan lämnad att förblöda”.

[…]

Källan berättar att många av donatorerna finns inom ­näringslivet och på olika chefsposter i samhället. En är chef på telejätten Ericsson. Uppgiftslämnaren berättar för Aftonbladet att mannen använt sin officiella mejladress från bolaget när han kommunicerar med den främlingsfientliga sajten och skänker 100 kronor varje månad.

[…]

Utöver donationerna via Paypal skickar många också in pengar direkt till Kent Ekeroths privata bankgiro.

De donerade pengarna ska, enligt hemsidan, gå ”oavkortat till att hålla i gång, utveckla och förbättra verksamheten”. Men när Skatteverket granskade riksdagsledamoten Kent Ekeroths inkomster uppgav riksdagsledamoten att endast 25 398 kronor av de insamlade 226 000 kronorna år 2011 gått till fasta kostnader för servrar och domäner.

Var resterande pengar tagit vägen är oklart.

Men den största frågan människor bör ställa sig är: Varför har den självutnämnda islamofoben Alfsson aldrig reagerat över Avpixlats uthängningar av barn eller deras försök till att utpressa Sundsvalls tidning?

Aftonbladet visar på tydliga exempel där Avpixlat betett sig som regelrätta idioter och hängt ut bland annat våldtäktsoffer, men trots det väljer Alfsson att fokuserar på de anonyma människorna som Aftonbladet tar upp. Varför Alfsson är så ivrig att försvara den rasistiska bloggen Avpixlat kan vi såklart bara spekulera i, men en god gissning är väl att det finns en stor väljarpotential där som det vore direkt ogynnsamt för SD och Alfsson att ta avstånd ifrån.


Stötta vår verksamhet