Dumheter

Kvinna hängdes ut som snyltare av SD, nu slår hon tillbaka - de verkar ha noll koll

Written by Henrik Johansson

I två dagar har vi rapporterat om Sverigedemokraterna och deras hetsande mot de människor med somalisk bakgrund som deltagit i en studiecirkel på ABF:

Historien har blivit vida spridd, framförallt i rasistiska kretsar där man kastar ur sig grova lögner och påhopp gällande deltagarna i studiecirkeln. Att SD och den rasistiska näthatarmiljön hör ihop som handen i handsken är inget nytt. Rasistiska drev som detta börjar ofta med att någon av parterna(SD-politiker/rasistiska näthatare) drar en lögn, en lögn som förvanskas ytterligare av den andra partnern i denna rasistiska symbios.

Men för en gångs skull slår den drabbade tillbaka. Muna Abdi Sheik Ali, kvinnan som i originalartikel pratade om hur skönt det var att äntligen få ett körkort har nu intervjuats av Dalademokraten om SD:s lögner:

Ursprungsartikeln handlade om att Muna tillsammans med kurskamrater studerade körkortsteori på ABF i Borlänge. Kursen var gratis eftersom kursledaren ställde upp ideellt. Ursprungslandet för kursdeltagarna var denna gång Somalia, likaså för kursledaren. På midsommardagen hade man avslutningsfest för kursdeltagarna och Muna firade att hon äntligen tagit körkort.

[…]

Muna har bott i Sverige i fem år. Hon delar lägenhet med sin syster i Borlänge och studerar till förskolelärare. Efter studierna arbetar hon inom förskoleverksamheten i Borlänge kommun. Under onsdagsmorgonen läste hon artiklarna som Dala-Demokraten skrivit om borlängepolitikern och Sverigedemokraten, Ann-Kristin Löfwenhamn, och Sverigedemokraten från Säter, Roger Karlsson.

– Det är orättvist att folk menar att vi lever på andras bekostnad, för det är inte sant. Mitt körkort kostade 23000 kronor. Det betalade jag själv. Jag arbetar efter skolan och får bidragsdelen från CSN på 2800 kronor. Kursen var för dem som inte kan svenska språket såpass bra att de skulle kunna hänga med i stället om kursen var på svenska. Avslutningsfesten i lördags ordnade vi själva.

Muna förklarar att hon är dåligt insatt i politik, men menar samtidigt att Sverigedemokraterna verkar ha ännu sämre koll:

– Jag är dock chockad över hur representanter från Sverigedemokraterna reagerar, säger hon och syftar på Löfwenhamn och Karlsson. Politikerna verkar inte ha någon koll på vad som händer. Alla är välkomna till en studiecirkel på ABF.

Hör Muna berätta sin historia på Dalademokraten.se

Bild: Mikael Forslund(DD)


Stötta vår verksamhet
  • 3
    Delningar