Dumheter

Nio SD-politiker uteslutna - ett dygn senare kommer nytt uteslutningsärende

Fired you door
Written by Henrik Johansson

Under gårdagen figurerade flera siffror angående uteslutna SD-politiker, enligt Sveriges Radio ska sex personer uteslutits och enligt Expressen nio. Vad som dock är fastställt är att mindre än 24h efter den nya jätteutrensningen så börjar uteslutningscirkusen om igen. Efter att vi avslöjat att Norrtäljepolitikern Carl Linusson spridit mängder av nazistisk propaganda har SD följande att säga till Nyheter 24:

Partiets presschef Martin Kinnunen meddelar att SD kommer att öppna ett personärende angående politikern.

– Medlemsutskottet kommer att inleda en granskning angående detta, säger han tillNyheter24.

[…]

När Inte rasist, men konfronterade Linusson ville han dock inte kommentera någonting. I stället förnekar han att han spridit nazistiska tal och lägger på luren, skriver sajten.

”Kommer att ta ett allvarligt samtal”

Ordförande för SD Norrtälje, Mikael Strandman, är mycket besviken på att Linusson spridit materialet.

– Vi kommer att ta ett allvarligt samtal med Carl och gå igenom partiets värdegrund, sa han tidigare under onsdagen till Nyheter24

Vi på IRM har pratat med flera journalister som alla berättar att SD är allt mer förtegna om vilka man utesluter. Det här är såklart ett demokratiskt problem då svenska folket och SD:s väljare inte kan få en tydlig bild över vem som blir utesluten och varför. Förra året så gjorde man flera utrensningar, men en stack ut mer än de andra då man uteslöt hela tolv personer i en och samma veva. Efteråt var man mycket förtegen om vilka som uteslutits med motiveringen att de flesta bara var medlemmar, något som i efterhand visat sig vara en stor fet lögn.

Att SD agerar antidemokratiskt är inte på något sätt en nyhet, men problematiken bör lyftas och media bör pressa SD på vilka man uteslutit förra gången, denna gång och de som man med största sannolikhet kommer att utesluta framöver.

tumblr_inline_mn97uzzQmS1qz4rgp

 

 

 


Stötta vår verksamhet