Vi har skrivit mycket om Oleg Datsishin från SD Halmstad de senaste dagarna. Då han tycks gilla uppmärksamheten fortsätter vi med det även idag. Nu har nämligen Datsishin själv gett oss ett tips:

Då vi alltid följer upp tips vi får från uppmärksamma läsare så har vi förstås gjort det även denna gång. Vi kan dock med säkerhet säga att det är första gången en SD-politiker tipsat oss om sin egen dumhet. För vad är det egentligen som står på länken ifråga? Den korta versionen är att det står en hel massa hittepå, snedvriden fiktion och skrämselpropaganda.

Den långa versionen är att det bland annat står:

Det finns olika typer av flyktinbedrägärier som inget av politiska partier utom SD vågar diskutera. Jag kommer att beskriva några av dem. Sverige som inget annat land i Europa håller nu på att översvämmas av ensamkommande flykting”barn” som klockrent beskrivs i den fria pressen som skäggiga barn.

Det här inlägget är publicerat redan 2010, så man kanske kan säga att Datsihin var banbrytande i införandet av att kalla ensamkommande flyktingbarn för ”skäggbarn” eller ”skäggiga barn”. Något som Sverigedemokraternas pressansvarige, Martin Kinnunen, kommenterat på följande sätt:

Det är en kränkande ton att benämna ungdomarna som skäggbarn, det är klart att det är kränkande. Det är inte det språkbruk som man ska ha. Det är olyckligt och vi kommer ta ett samtal med dom angående detta.

I sitt inlägg från 2010 skriver Datsihin vidare att alla utom SD:s anhängare är hjärntvättade och:

Tänk själva, vilken vettig förälder skickar sina barn som är 14 – 18 år gamla nästan till andra sidan av jordklotet?

Ja du, Datsihin. Vi hoppas att du senaste två åren läst på lite om krig och konflikter, och att man ibland inte har så mycket val. Vi hoppas också att du tagit dig tiden att sätta dig ner och samtala med människor som har erfarenhet av detta. Kanske har du till och med satt dig ner och samtalat med ett ensamkommande flyktingbarn?

Vi vill ännu en gång tacka för tipset och om det är fler Sverigedemokrater som vill belysa sina egna fördomar går det alldeles utmärkt att kontakta oss via vår tipssida. Å andra sidan är vi ganska bra på att hitta era dumheter även på egen hand…