Dumheter

Riksdagsledamot(SD) attackerar IRM - fatta att alla muslimer är extremister!

Islamofoben Thoralf Alfsson skrev här om veckan ett inlägg där han beskrev svensk islam och alla svenska muslimer som självmordsbombare och extremister. Något som var början på en debatt mellan oss på IRM och Alfsson då han utmanade oss på att beskriva svenska islam och svenska muslimer - vilket vi mer än gärna gjorde. Den självutnämnde islamofoben och riksdagsledamoten var inte nöjd med vårat svar och har därför fortsatt debatten via sin blogg:

I veckan ställde jag frågan i ett blogginlägg till Henrik Johansson vad svensk islam är för något eftersom han kommenterat ett av mina tidigare blogginlägg.

 

Henrik Johansson visar med sitt svar att han inte är seriös, inte förstår att skilja på islam och muslimer. I praktiken visar det att han är svarslös genom att lägga upp tre bilder på muslimska vänner och sedan påstå att det är ”svensk islam”.

 

Det lika dumt som att jag skulle lägga upp en bild på Henrik Johansson och påstå att det är svensk kristendom.

Alfsson kallar det för dumheter att publicera ett foto på mig och beskriva mig som representant för svensk kristendom, men han kan inte ha mer fel. Jag är med största sannolikhet svensk kristendom personifierad. Jag är medlem i svenska kyrkan och döpt, men går endast i kyrkan vid bröllop, begravning och dop.

När vi på IRM publicerade bilder på tre personer med varierad koppling till islam så gjorde vi ett tvärsnitt av svensk islam för att presentera ”medelsvenssonmuslimen”. Men Alfsson vägrar acceptera denna beskrivning av Sveriges muslimer:

Man behöver dock bara googla ”svensk islam” för att hitta anmärkningsvärda texter. Något som Henrik Johansson borde gjort innan han skrev sitt pinsamma blogginlägg.

[…]

På en svensk muslimsk webbsida kan följande läsas. Se ovanstående program och läs sedan följande tre punkter.

 

”1. Det måste betonas att det aldrig har funnits någon ”Arabisk Islam” förutom i ”Blågul Islam”-anhängarnas illusionsvärld.

 
2. Muslimer är en Ummah oavsett etnicitet, språk eller färg. (49:10, 21:92) De som förespråkar ”Svensk Islam” gör Islams fiender en tjänst då de hjälper till att befästa de gränser, som kuffar drog mellan muslimerna, och som delade Islams stat i små betydelselösa Islam-fientliga marionettstater.

……

Vi testade att söka på ”svensk islam” och fann massor av beskrivningar, men inte den Alfsson hänvisar till. Däremot när vi sökte på utdrag ur texten fann vi snart att Alfsson hamnat på den extremistiska organisationen Hizb ut-Tahrirs hemsida. Och vi förstår Alfssons oro om han tror att dessa extremister representerar svensk islam och svenska muslimer, men så är självklart inte fallet.

Det är svårt att finna tillförlitliga källor på hur många medlemmar organisationen har i Sverige och det närmsta vi kommer är en blogg som påstår att de har mindre än hundra medlemmar 2012. Vilket skulle innebära att medlemmar av Hizb ut-Tahrir inte ens når upp i en promille av den svenskmuslimska befolkningen.

Att måla ut en hel folkgrupp som extremister, terrorister och självmordsbombare är en inte på något sätt en ny taktik bland rasister och högerextremister. Tittar man på en av Alfssons tidigare texter om muslimer och islam, men byter ut ordet islam mot judendom så ser man genast en obehaglig likhet med 40-talets nazister:

judendomen hör inte hemma i det västerländska samhället. Judendomen hör inte hemma i Sverige! Det är den enkla och nakna sanningen enligt min uppfattning.

Nu tror vi inte att Alfsson är nazist, men han är som sagt en självutnämnd islamofob och det har han verkligen tagit fasta på.

Mer om Alfssons rasistiska och islamofobiska uttalanden:


Stötta vår verksamhet