Den tidigare folkpartisten Bengt Westerberg har fått i uppdrag av regeringen att utreda hur främlingsfientlighet skall bekämpas på bästa sätt. Utredningen presenteras i radioprogrammet studio ett där Westerberg även deltar och förklarar sina fynd. En annan person som - av någon outgrundlig anledning - deltar i programmet är SD:s Richard Jomshof. Det visar sig snabbt att Jomshof inte ens brytt sig i att läsa den utredning som Westerberg presenterar, men det stoppar inte Jomshof från att kritisera den:

Jomshof

Jag hade önskat att man tog ett helhetsgrepp på en sådan fråga. Man diskuterar fortfarande i samma termer som man gjorde för typ 20 år sedan. Man tycks helt ovetande om att det finns en utbredd rasism mellan invandrargrupper. Man tycks vara helt ovetande om att svenskar utsätts för rasism inte minst flickar och pojkar på våra skolor runt om i Sverige. Man tycks helt ovetande om de utbredda antisemitismen bland den muslimska folkgruppen. Ska man nu diskutera dessa frågor - vilket vi i SD vill göra - då måste man se det som en helhet. Man måste våga diskutera alla aspekter och inte glömma bort något.

Westerberg

Får jag fråga en direkt fråga: Du har inte läst utredningen förstår jag?

Jomshof

Jag har inte hunnit läst, men jag sitter med den framför mig nu.

Westerberg

Alla de saker Jomshof tar upp har ju diskuterats. Det är inte så att vi blundat för dem. [...] Dessa frågor tar vi upp.

*Uppdatering*

SD:s pressansvarige, Martin Kinnunen kommenterar händelsen:

Debatten startar vid 10 min

Lyssna: Hur ska fr\u00e4mlingsfientlighet motverkas','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgcolor':null}" alt="" data-recalc-dims="1"/>