Thoralf Alfsson, Riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, har i dagarna publicerat ett inlägg på sin blogg med rubriken “Häpnadsväckande”. Vi på IRM är ganska luttrade när det kommer till Sverigedemokrater som presenterar konspirationsteorier men just detta inlägg slår nog det mesta. I en skärmdump kan man läsa om den muslimhatande tidningen Dispatch International som blivit överbelastningsattackerad. Men enligt tidningen är det inte vem som helst som attackerat dem.

Japp, ni läste rätt. Här menas alltså att dagstidningarna Sydsvenskan, Norrköpings Tidningar, Värnamo Nyheter, Sveriges Television och Tredje Statsmakten Media AB gjort gemensam sak och attackerat Dispatch International. Anklagelserna från den muslimfientliga tidningen kan inte ses som annat än spektakulära. Att en riksdagsledamot väljer att sprida historien vidare gör inte saken mindre anmärkningsvärd.

Sydsvenskans chefsredaktör Daniel Sandström kommenterar anklagelserna:

– Att vi skulle ha orkestrerat en cyberattack tillsammans med Sveriges Radio och Värnamo Nyheter är så bisarrt att det nästan inte går att ta på allvar. Tyvärr visar det hur lång det konspiratoriska tänkandet på nätet gått idag.

Vi på IRM kan inte annat än instämma med Sandströms uttalande. Vi vill även passa på att påminna om att det är just Dispatch International som SD valt att skicka ut till alla sina medlemmar. Är det  verkligen så smart att skicka ut en konspiratorisk tidning i ett parti vars medlemmar inte tycks behöva särskilt mycket uppmuntran?

Fler inlägg om konspirationsteorier:

 Inlägget är redigerat av fler personer i redaktionen.