Dumheter

SD - Boris blev lockad att skriva homofobiskt, sånt håller vi för oss själva egentligen

Written by Henrik Johansson

När man trodde att SD:s ursäkter till rasistiska och homofobiska utspel inte kunde bli dummare så sliter SD Alingsås åt sig de idiotiska ursäkternas fana och bara spurtar förbi. För ungefär en månad sedan uppdagade det att en SD-politikern Boris Petrusson i Alingsås uttalat sig homofobiskt mot en partikamrat som satt regnbågsfärgerna som sin profilbild på Facebook.

Det var för en månad sen som Daniel Deak, medlem i Sverigedemokraterna i Göteborg, lade upp en profilbild i regnbågsfärger på Facebook till stöd för homosexuellas rättigheter. Boris Petrusson, fullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Alingsås,kommenterade då detta med att homosexualitet var ”osunt” samt att ”man ska vara stolt över att man inte är homo”.

[…]

– Möjligtvis är det lite olyckligt skrivet. Osunt är det inte, men i mina ögon så är det inte normalt, sa Boris Petrusson (SD) då. I intervjun menade han även att Pride var ”osmakligt” och ”trams”.

Under tisdagen hade SD Alingsås ett möte med Boris där man gav honom en ”varning”. Nu kommer vi till det sjuka, anledningen till att Boris inte utesluts är att han enligt SD Alingsås ordförande blivit trumvirvel provocerad:

– Enligt Boris Petrusson själv så ska han ha blivit provocerad och lockad att skriva de här kommentarerna, säger Peter Martini (SD), gruppledare för Sverigedemokraterna i Alingsås.

Enligt Martini så håller SD-politiker normalt dessa åsikter för sig själva:

– Det är givetvis inte bra för partiet att sådant här händer. Vi får hoppas att sådana här dumheter inte händer igen. Vi får hålla våra egna tankar för oss själva, så är det, säger Peter Martini (SD).

Där hör ni, det är ey okej att vara homofob, men säg det förfan inte högt så någon hör…

Lyssna på hela intervjun här:


Stötta vår verksamhet
  • 3K
    Delningar