Att Sverigedemokraterna har för vana att stjäla bilder för att håna andra är inget nytt. För ganska precis ett år sedan stal SD Mölndal en bild av den världsberömde fotografen Jill Greenberg, vilket resulterade i en stämning på 300 000 kr. Bilden stals då i syfte att håna oss på IRM, något som alltså bet dem i arslet ganska fort. Nu har SD alltså gjort det igen, denna gång i syfte att håna de övriga riksdagspartierna, men även denna gång blev de bitna i arslet illa kvickt. 

Denna gång handlar det om SD Jönköping som i ett flygblad stulit Råd & Röns logga för att fejka en testpanel. Inte nog med att Råd & Rön nu kräver SD Jönköping på ett skadestånd så kan den med ett tränat öga se att SD råkat ge sig själva toppbetyg, i “inget förtroende” alltså…

Testpanelen påstods - i flygbladet - bestå av människor med gott omdöme

“Testpanel bestående av människor med förnuft och gott omdöme. Testet utfört av institutet Rön & Råd under december månad. Felmarginalen är mindre än 0,02 % och samtliga tillfrågade utgör ett representativt urval av befolkningen. (c) Röd & Rån”

Men Råd & Röns chefredaktör är inte road och säger Jönköpingsposten att det kommer att kosta:

Enligt Carina Lundberg är det oklart vad summan på skadeståndsyrkandet blir, men att det “kommer att bli kännbart för SD”. Fakturan är på gång.

SD lyckas också med konststycket att stava fel Råd & Röns namn – två gånger. Men att Råd & Röns logotyp används gör varumärkesintrånget solklart, enligt konsumenttidningen.

– Fallet är solkart. De har gjort intrång och olovligen använt sig av vår logotyp. Betalar de inte så går vi vidare till Kronofogden, säger Carina Lundgren till JP.

Expressen har förgäves sökt SD:s distriktsordförande i Jönköping, Björn Forsell, på telefon och sms.

Vi kan än en gång bara gratulera SD, er dumhet lyckas fortfarande slå oss med häpnad, och det är inte illa pinkat…