Dumheter

SD gråter ut om att de inte fick komma på möt och får svar på tal - ni var ju på mötet

Som vi så många gånger påpekat överträffa Sverigedemokraterna gång på gång satiren, denna artikel är inget undantag. I en insändare till Ulricehamns Tidning skriver SD:s lokala företrädare en upprörd artikel om att de inte fått delta i möten om den nya tågstationen. Det finns bara ett litet problem, inte nog med att de faktiskt var inbjudna, de deltog även på mötet. 

Det hela börjar alltså med denna insändare undertecknad av hela SD:

Kommunalrådet Mattias Josefsson skriver att partinålarna lagts åt sidan i samtalen om en tågstation. Vad var det då som diskvalificerade SD från att bli tillfrågade om att delta? skriver SD:s fullmäktigeledamöter.

[…]

Vi har full respekt för de spelregler som gäller och att alla är fria att välja och välja bort vad man vill. Inget vi vare sig klagar eller gråter över.

Däremot blir vi nyfikna när vi sätter samman de båda insändarna. I den ena sägs det att SD får delta på samma premisser som alla andra, i den senare att politikerna lagt partinålarna åt sidan för att föra konstruktiva samtal.

Detta gör oss nyfikna på vad som diskvalificerade SD från att ens bli tillfrågade om att delta i samtalen om tågstation? Eftersom partinålarna lagts åt sidan (?) kan det alltså inte bero på vår politik och borde således vara något annat.

Inlägget replikeras dagen därpå av kommunstyrelsen ordförande Mattias Josefsson(S):

Ett antal sverigedemokrater, däribland gruppledaren Niclas Sunding, frågar sig den 14 mars i en insändare i UT varför inte Sverigedemokraterna bjudits in till dessa samtal.

Det senaste mötet hölls i slutet av februari. Då vara samtliga partier representerade, även Sverigedemokraterna. Visserligen kan det vara svårt att hålla sig alert under ett möte som varar ungefär en timme - men visst var Niclas Sunding närvarande. Även på detta möte valde Sunding att inte yttra sig.

Av någon outgrundlig anledning kände vi att det här är för dumt för att vara sant, oklart varför då vi borde veta bättre vid det här laget. Hursomhelst ringde vi båda parter och mycket riktigt, både Sverigedemokraternas representant Niclas Sunding och Socialdemokraternas Mattias Josefsson bekräftar uppgifterna. SD var både inbjudna och deltog vid det mötet som de nu påstår att de inte blivit inbjudna till men som de deltog på.

Vi kliar oss fortfarande i huvudet…..

giphy

UPPDATERING

SD Ulricehamns ordförande Mattias Bengtsson kontaktade oss efter publicering och förklarade att deras debattartikel inte gällde själva mötet. Istället menar Bengtsson att SD uteslutits från diskussioner gällande en gemensam debattartikel från de olika partierna i Ulricehamn. Han säger också att mötet som SD deltog vid var mer av ett informationsmöte och inte ett möte för diskussion.


Stötta vår verksamhet
  • 1.7K
    Delningar