Dumheter

SD-grupp mot rasism stängs på grund av rasism - Theres Borg skyller på vänstern

På Facebook har det sedan länge funnits en grupp som kallar sig ”Sverigedemokrater mot främlingsfientlighet och rasism”, en grupp som växte sig stor framförallt under valrörelsen. Att SD startar en grupp som påstår sig vara mot rasism är lite som om Nordkorea skulle starta en grupp mot diktatorer, en tes som nu också besannas när gruppen hotas med nedläggning på grund av allt för mycket rasism. ETC rapporterar:

Facebookgruppen har växt explosionsartat under valrörelsen och heter ”Sverigedemokrater mot främlingsfientlighet och rasism”. Men det är just rasismen som frodas i kommentarsfälten. ”Mohamad var pedofil”, ”Bevara Sverige Svenskt!”, ”Det finns inga som kan hata bättre än araber” är bara några färska exempel.

– Sådant ska inte finnas överhuvudtaget. Det ska bort, säger Therese Borg, lokal SD-politiker i skånska Klippan, och initiativtagare till gruppen.

alanis

– Får jag inte styr på gruppen kommer jag lägga ned den. Tanken är att den ska spegla sverigedemokratiska värderingar.

Varför kan inte era sympatisörer avhålla sig från rasistiska kommentarer ens i en grupp mot rasism?

– Så ser jag det inte alls. Vi har ingen kontroll över vem som släpps in. Många misstänker att det finns människor som medvetet går med i gruppen för att ge sken av att vara sverigedemokrater och ge oss dåligt rykte. Vi har hittat människor som man ser tillhör vänsterfalangen när man tittar på deras sidor.

På de profiler jag tittat på finns inget som tyder på att det skulle handla om vänstersympatisörer?

– Nä, men vi har uteslutit massor av dem redan.

tumblr_m8iw3jI3QE1r3huu1

Vad har vi då lärt oss idag? Jo att aldrig någonsin har någonting varit SD:s fel och att det vid alla tillfällen går att skylla på vänstern…

 


Stötta vår verksamhet
  • 64
    Delningar