Dumheter

SD-politiker friad efter tumult om burka - SD Malmö attackerar kvinna igen

SD-politikern Christer Wikström, blev i början av maj polisanmäld av en kvinna som hävdade att han hade kränkt och misshandlat henne, på grund av att hon bar burka. Christer anmälde i sin tur kvinnan och hävdade att det i själva verket var hon som hade attackerat honom. Nu har förundersökningen lagts ned, för dem båda. Det är dock utrett att kvinnan utsatts för en kränkning strax innan tumultet, något som även Wikström medgivit.

Men detta hindrar inte Sverigedemokraterna i Malmö från att skriva följande på sin sida:

”Vi har nyligen fått ta del av hur Christer Wikström, SD-politikern som på ICA blev antastad och attackerad av en kvinna i burka – skoningslöst hängdes ut i många medier som våldsam rasist och därför riskerade fänglese straff. Wikström är nu friad från både misstankar om hets mot folkgrupp och för att ha brukat våld”

Trots det faktum att kvinnan såväl som Christer blev friade från anklagelserna om misshandel så skriver SD att kvinnan har antastat och attackerat honom. Nu kvarstår frågan - vad grundar ni det på? För inte kan det vara så att några politiker ägnar sig åt vad som är på gränsen till förtal?

När man trodde att inlägget inte kunde bli värre (eller roligare, det beror på hur man ser det) så skriver de:

”Den Marxistiska stiftelsen EXPO skriver ett inlägg om detta där man fortsatt försöker påskina Wikströms skuld – detta då åklagaren menar att kvinnan ”Känt sig kränkt”. Expo verkar däremot inte det minsta bekymrade om huruvida Wikström känt sig kränkt över att kvinnan uppenbarligen ljugit om att hon blivit slagen och att Wikström därför riskerade att hamna i fängelse”

När vi läser Expos artikel om händelseförloppet och jämför det med SD Malmös påstående blir det hela än mer skrattretande:

Efter händelsen polisanmälde de varandra för misshandel. Mikael Lundkvist har under dagen granskat en övervakningsfilm från butiken.

– Det man ser på filmen stöder mannens version att han blev attackerad av kvinnan, säger Lundkvist.

Är det här verkligen att försöka utmåla Wikström som skyldig? We think not.

Vad som har hänt vet bara de två inblandade. De båda har blivit friade, ett beslut man måste respektera. Men att en kvinna fått mota kränkningar på grund av vilket plagg hon valt att bära är illa nog - och ingenting som kan babblas bort samtidigt som man är iförd en offerkofta.


Stötta vår verksamhet
  • 5
    Delningar