Dumheter

SD Kungsbacka - återgång till Bevara Sverige Svenskt?

Written by Anny Berglin

Sverigedemokraterna i Kungsbacka har publicerat sitt budgetförslag på internet, till vår stora förtjusning. Förordet innehåller guldkorn som t.ex:

”Samhället blir inte rikt på bidrag från Migrationsverket för att ta emot analfabeter som s.k. flyktingar.”, ”Vi lovar inte guld och gröna skogar, däremot en blågul framtid för Sverige.” och ”Endast Sverigedemokraterna har den politiska verktygslåda framtiden kräver.”

Det är dock inte främst detta vi reagerar på, då det är ganska vanliga SD-floskler. Det vi reagerar på är att texten på sida 5 förvandlas till en tidsmaskin och vi slungas tillbaka åtskilliga år:

Bevara Sverige svenskt? BSS? Vi trodde att det var en paroll Sverigedemokraterna slopat då den alltför mycket påminde om den högst rasistiska rörelsen BSS som var verksam under 80-talet. En del av sverigedemokraternas historia som de gärna skulle vilja glömma bort, de där i partitoppen. Men vad vet vi, kanske SD söker sig tillbaka till sina rötter och längtar tillbaka till en tid där man pratade om repatriering och att flykting kunde man bara vara om man var etnisk närbesläktad med nordbor.

När SD-Kungsbacka ändå är igång med återanvändning av SD:s gamla slogans så kan man även återanvända gamla flygblad, citat och klädstil:

”För varje år blir svenskarna allt färre. Om fyra år finns inget svenskarnas Sverige. Med kanske en turk som diktator och en neger som utrikesminister. Folket blir då ett chokladbrunt blandfolk som talar olika språk, huller om buller”

Tina Hallgren Bengtsson, tidigare kommunalråd för Sverigedemokraterna i Höör

Skinnskallar från organisationen BSS (Bevara Sverige Svenskt) under en demonstration vid Karl XII:s staty den 20 november 1984

SDU:s första ordförande när han och ett par vänner grips med skarpladdad handgranat på ett vänsterpartistiskt möte


Stötta vår verksamhet