Dumheter

SD-ledamot anser att flyktingbarn ökar risken för våldtäkt - har läst det på nätet

helahalsingland.se rapporteras det idag om hur gårdagens kommunfullmäktigemöte i Bollnäs utspelade sig. Flertalet ledamöter var upprörda över debatten kring kommunens nya avtal med Migrationsverket där antalet ensamkommande flyktingbarn som ska tas emot i kommunen ska ökas. Alla partier var för avtalet - förutom, föga förvånande, SD.

Det hela bottnar i det senaste kommunstyrelsemötet i Bollnäs där SD-ledamoten Stig-Göran Allevik, enligt flera ledamöter i styrelsen, ska ha sagt att fler ensamkommande flyktingbarn ökar risken för våldtäkter. När han senare tillfrågas om uttalandet förnekar han ingenting:

Det jag sa på KS är att jag hyser en oro för det. De asylsökande svarar för en stor del av brottsligheten och ju fler de blir desto större blir risken.

Då undrar en såklart om Stig-Göran verkligen har anledning att vara orolig för detta. Han tillfrågas om han har någon uppfattning om hur situationen i Bollnäs ser ut - en kommun som har tagit emot hundratals asylsökande. Vet Stig-Göran om våldtäkterna eller ens brottsligheten har ökat i kommunen?

Nej, kanske inte i Bollnäs, men på andra ställen. […] Det är den info jag får när jag söker på nätet och av att folk hör av sig till mig. Men det tystas ner ganska mycket.

En annan av SDs ledamöter i kommunfullmäktige i Bollnäs, Kjell Larsson, håller med Stig-Göran och passar på att på att slänga in en allmän känga mot invandrare och mångkultur:

Den mångkulturella politiken är orimlig. Jag har svårt att se att invandrare kan representera identiteten Sverige.

Vad innebär då ”identiteten Sverige”? För vi undrar verkligen vad Kjell och SD Bollnäs menar! Som tur är har Kjell svar:

Att man är kristen och att man kan lita på varandra, så som det var förr.

För oss på redaktionen låter det mer som om att SD Bollnäs genom Stig-Göran och Kjell är lite paranoida - vi föreslår att dom slutar läsa på rasistiska skitsajter och beger sig ut i samhället för att se hur verkligheten ser ut i ett annat ljus än det från datorskärmen.

sdbollnas


Stötta vår verksamhet
  • 1.5K
    Delningar