Gårdagens stora nyhet blev inte helt otippat SD-ordföranden Mikael Rahms sågning av Sveriges alla hästmänniskor. Nyheten letade sig in i Aftonbladet, Expressen, Uppsala Nya Tidning och Nyheter 24. Både sportkommentatorn Lasse Anrell och OS-silvermedaljören Rolf-Göran Bengtsson sågade Rahms uttalande. Det gick så långt att SD:s distriktsordförande själv raderade Rahms uttalande från Östhammars hemsida och ersatte det med en dementi:

De åsikter som framfördes kring ridsport i det aktuella inlägget tillhör en enskild företrädare för partiet och är inte representativa för Sverigedemokraterna. Inlägget har därmed tagits bort eftersom det inte är något som partiet står bakom.

Sverigedemokraterna tar inte på något sätt ställning mot ridsporten. Därmed är saken för partiets del utagerad.

Något som även Rahm själv hakade på och publicerade en egen ursäkt:

Jag skulle vilja göra lite förtydliganden och be om ursäkt om jag uttryckte mig klumpigt. Visst är det så som någon påtalade att jag suttit för få gånger på en häst för att uttala mig om hur fysiskt ansträngande det är.

Innan några av dessa dementier publicerades fick IRM chansen att växla några ord med Rahm och då lät det annorlunda:

Står du fast vid att ridning inte är en idrott?

-Det är en definitionsfråga, men var vill du att man drar gränsen för en idrott? Är schack en idrott?

Nej nu är det vi som frågar dig. Vi har inte gått ut och påstått att ridning inte är en idrott. Det är du som klart och tydligt sagt att ridning inte är en idrott. 

-Ja det där är ju en definitionsfråga om vad man tycker själv

Ja, precis! Tycker du att ridning är en idrott eller ej? 

-Man kan ju koppla det mot olympiska grenar och om man tycker att det är atletiskt eller inte. Jag tror inte vi kommer speciellt mycket längre.

Jag frågar dig nu. Tycker du att ridning är en idrott eller ej?

*Lång suck* Jag tycker att det är en definitionsfråga om vad man anser.

Men jag frågar ju dig om vad du anser?

-Då passar jag på den.

Under dagen har ditt uttalande uppmärksammats i hela Sverige. Det är väldigt många upprörda hästmänniskor som hört av sig och ifrågasatt ditt uttalande. Vad har du att säga till de som dagligen sliter hårt med sin idrott och lägger ner timme efter timme för att lyckas? 

-Ja om det är på det sättet ber jag om ursäkt, men vad jag menar är att alla ska få hålla på med det man vill.

-Det är väl inget nedvärderande i sig. Det spelar väl ingen roll vad man kallar det. Det är väl klart att man kan hålla på med en massa fysiska saker i ridning, men man kan väl diskutera om det är en idrott eller ej. Det kan vara en sport, nöje eller vad som helst.

- Folk kan väl ha kul när man håller på med ridning jag har inget med det att göra, men man kan diskutera om det är en idrott rent fysiskt.