Dumheter

Vice ordförande(SD) - Jävla halal cp:n käka kamel skit i arabik land

SD Sigtuna
Written by Atilla Yoldas

För bara några månader sedan avslöjade vi på IRM hur SD Sigtuna var oroliga för det svenska språket. På deras hemsida publicerade de en hemmagjord löpsedel:

dskgsdlkjgsd

Löpsedeln raderades för att man ”inte hinner dubbelkolla allt” enligt SD Sigtunas ordförande Sören Sundh, rapporterar UNT. Samtidigt som detta kom till ytan fick man även nys om hur vice ordförande i Sigtuna har betett sig. Sörens högra hand, Jan Forsman, har bland annat gjort sig ansvarig för följande inlägg på sociala medier:

”Jävla halal cp:n käka en köttbulle förfan eller käka kamel skit i arabik land. Haha asså jag orkar inte med det här längre”

Från Jans sida finner vi fler islamofobiska uttalanden och även kränkande inlägg och nedlåtande kommentarer om somalier och romer.

”Islam är dessutom en antidemokratisk samt frihets- och människofientlig ideologi”.

Självklart vill Jan inte kommentera dessa inlägg när journalister bemött honom. Istället för att ta ansvar – och möjligtvis, hmm, vi vet inte, be om ursäkt kanske? – väljer han att istället bli extremt defensiv med en hotfull ton om att han ska anlita en jurist. Han tillägger ”tänk på det innan du hänger ut mej”.

Way to be smooth, dude.

Hursomhelst anser Sören, ordförande i SD Sigtuna, att alla Jans uttalanden inte går i konflikt med partiets ”nolltolerans” (ja, vi har valt att framöver använda citattecken kring det ordet) och att dessa är acceptabla sådana.

Sören har själv gillat ett av Jans inlägg på Facebook, föreställande en somalisk barnfamilj med en pratbubbla som lyder ”Will this suffice for a carefree life or must I adopt a couple more?”

– Det är lite ironi och humor i det hela. Får man inte ens skoja längre? Svarar Sören Sundh när man påpekar detta.

Med tanke på Sverigedemokraternas (specifikt, i detta fall, Jan Forsmans) hållning till invandring samt partiets historia kanske ni borde lära er prioritera om. Ni valde att bli politiker för ett främlingsfientligt och rasistiskt parti och förlorade därmed successivt er ”chans” att bli halvdana komiker. ”Best of both worlds” kan ni glömma.

Å andra sidan, med era ”skämt” i åtanke, hade ni ingen större chans att lyckas som komiker ändå. Era partikamrater må jubla, men vi andra sitter med våra pannor djupt begravda i våra handflator.

Mer om SD Sigtuna:


Stötta vår verksamhet