Dumheter

SD-politiker - det är massinvandringens fel att folk inte klarar proven för polishögskolan

Att Sverigedemokraterna har för vana att skylla allt på invandrare är inget nytt. Vi har sett hur SD-politiker skyllt allt från cancer till klimatkrisen på flyktingar. Men att andelen antagna till polishögskolan nu är ”massinvandringens” fel var nytt även för oss. 

Den före detta riksdagspolitikern Thoralf Alfsson förfäras över att endast 257 personer, av 4589 sökande, antogs till polishögskolan. Alfsson menar att den låga antagningsfrekvensen är till stor del massinvandringens fel:

Till vårens antagning till polisutbildningen sökte 4 589 personer de 300 platserna. Men endast 257 personer antogs. En häpnadsväckande siffra!

1 057 lyckades inte fylla i webbansökan riktigt.

430 gallrades bort direkt då de ansökt tidigare och fått nej.

345 uppfyllde inte betygskraven.

636 kuggades på begåvningstestet.

203 underkändes av psykologen.

11 föll bort efter säkerhetssamtal.

[…]

Detta trots att antagningskraven sänkts kraftigt under de senaste åren då polisen vill öka mångfalden inom poliskåren. Är det så att numera lockar polisyrket en helt ny kategori av människor som samtidigt sänker yrkets status och attraktivitet?

Eller är det den ”minskande brottsligheten” som gör att yrket inte lockar kvalificerade personer till yrket.

[…]

Personligen ger jag massinvandringen en stor skuld till denna utveckling.

Så Alfssons tes är alltså enkel. Eftersom endast 5% av de sökande antogs så bevisar det att mindre kvalificerat folk söker till polishögskolan och det är ”massinvandringens” fel. Vanlig SD-logik med andra ord. Men hur ser det då ut i verkligheten där vi andra lever då? Ja vi kan väl titta på siffrorna:

FAKTA/Antagningen till polisutbildningen 2015
Antal sökande: 8 310
Antal antagna: 339

Andel antagna av sökande: 4%

FAKTA/Antagningen till polisutbildningen 2011
Antal sökande: 9015
Antal antagna: 368

Andel antagna av sökande: 4%

Ja som ni ser och säker kan räkna ut, och glöm inte att applicera SD-logiken här, har andelen sökande som faktiskt klarar provet ökat och inte minskat som Alfsson förfäras över. Så med SD-logik får vi väl ta och tacka ”massinvadringen”, eller något sådant….


Stötta vår verksamhet
  • 903
    Delningar