Dumheter

SD-politiker - förr blev invandrare inte kränkta av att göra samhällsnytta

I ett inlägg på SD Lindesbergs hemsida skriver SD-politikern Laszlo Petrovits sin syn på invandring förr och idag. Inlägget är skrivet på ett sådant sätt att Petrovits hela tiden beskriver vad som inte hände förr:

Man anpassade sig till det samhälle, seder och tradition som var i det land man kom till, man gjorde rätt för sig och försörjde sig och familjen med hederligt arbete, våra barn gick i Svenska skolor.

[…]

Vid skolavslutningen gladdes vi med barnen när de sjöng” den blomstertiden nu kommer ”det räckte med att ungarna vinkade med den Svenska flaggan och inte med en massa andra nationers flaggor, och vi kände oss inte kränkta för det.

[…]

Jag kom till Sverige som tekniker, började som verkstadsarbetare, min personliga integritet blev inte skadad att göra samhällsnytta.

[…]

Efter 10 år fick mina svärföräldrar besöka oss i Sverige, jag skulle intyga hos polismyndigheten att jag stod för deras försörjning, dessutom att de återvänder till hemlandet efter besökstiden, på den tiden var det inte så att hela släkten, halva byn kunde komma till oss och leva på bidrag. Vi tog emot våra släktingars barn på semestrar, de var lyckliga och njöt av den vackra naturen, när de skulle åka hem för den delen så blev dom inte plötsligt apatiska.

Vi blir såklart nyfikna på om Petrovits menar att alla invandrare flyttar hit halva byn eller blir apatiska när de ska åka hem. När vi ställer dessa frågor till Petrovits blir han märkbart sur och slänger snart på luren:

Menar du att alla invandrare blir apatiska och tar hit halva byn idag? 

-Nej du som påstår att du är journalist, då det betyder att du fattar inte ett smack. Hur var det med det? Först började det med apatiska barnen och sen fortsätter det med ensamkommande barn med skäggstubb.

-Nej jag tycker nog att jag svarat på din fråga.

-Jag har inget mer att säga dig. Du förvränger mina ord och det var helt onödigt att du ringer mig och försöker lägga orden i min mun.

Men du skriver ju i formen av att det inte var så förr. Det borde ju innebära att du anser att det är så idag? Jag läser ju bara din text. 

När jag börjar citera texten för Petrovits slänger han snabbt på luren…

Här nedan kan ni se Petrovits in action under SD:s valkampanj:


Stötta vår verksamhet