Dumheter

SD-politiker som skyller Utöya på massinvandring - facket är inte toleranta mot oss i SD

Ni minns väl Erik Hellsborn? Han som sitter i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Varberg och som menade att Breiviks attentat aldrig skulle skett om inte mångkulturen existerade? Arbetet gjorde en intervju med honom för ett tag sedan där han.. hör och häpna.. uttrycker sitt missnöje över facket, som han menar inte är toleranta mot ”oss i SD”.

– Facket använder ord som människovärde, människosyn, för att nedvärdera meningsmotståndare. Det låter fint om man säger att andra inte har samma människosyn. Att det skulle strida mot alla människors lika värde och rätt, att vi vill minska invandringen, är inte ett argument som jag köper, säger Erik Hellsborn som själv valde att gå ur facket för några år sedan när han kände sig tryggare med sin anställning.

Hellsborn som tidigare gjort sig känd för att bland annat påstå att Breiviks massaker i Norge var en konsekvens av massinvandringen och islamiseringen, gnäller nu över fackets arbete mot rasism. Är det konstigt att en rasist känner ett missnöje över andras kamp mot rasism? Knappast inte.

”Facket vill arbeta mot rasism och främlingsfientlighet, hur tycker du att det arbetet ska göras?

– Om en person blir dåligt behandlad på sin arbetsplats ska man hjälpa den personen, oavsett motivet. Det är hedervärt. Men det är tyvärr så att arbetarrörelsen har en vid definition av rasism, och stämplar all form av kritik mot den förda invandringspolitiken som rasism. Då blir jag mer tveksam när man talar om antirasism, när det i själva verket handlar om att motarbeta SD.

Du ser dig inte som rasist för att du är sverigedemokrat?

– Nej, absolut inte, det är en befängd sak att antyda.

Många kopplar i stället ordet främlingsfientlighet till SD.

– I dagens samhällsklimat betyder rasism och främlingsfientlighet samma sak. Anklagas man för det ena så blir det ofta det andra.”

Det går inte att sluta häpnas över idiotin som existerar i det här partiet. Medan somliga ser det enbart positivt att facket väljer att arbeta mot ett så utbrett problem som rasism, så finner andra (läs Sverigedemokrater) det som ett hån mot deras politik. En kan fråga sig varför, men svaret är enkelt. Att bekämpa rasism är ett hot mot SD:s existens. Man får aldrig glömma att det här partiet livnär sig på att piska upp hat mellan människor.

Och bara för att vara övertydliga så är alltså Hellsborn samma person som yttrade följande:

– Kortfattat var min poäng: Ingen massinvandring, ingen massaker på Utöya. Betyder det att jag fråntar Breivik hans ansvar? Nej, Breivik är, precis som alla illgärningsmän, ansvariga för vad de gör. Men ska vi tala om bakomliggande orsaker var det trots allt det mångkulturella samhällsbygget som triggade honom, det har han ju själv sagt.

– Om det inte funnits svarta hade det heller inte funnit rasism mot svarta? Ja visst stämmer det. Någon annan gjorde liknelsen att det inte skulle begås våldtäkter om det inte fanns kvinnor.

Med tanke på att Hellsborn har fortsatt förtroende hos SD känns det inte helt obefogat att facken tar avstånd från honom och detta rasistiska parti.

Mer om Hellsborn:

  1. SD-politiker delar Breiviks åsikter
  2. SD-politiker: Inget attentat utan mångkulturen
  3. SD-politikern: Stoppa massinvandringen så upphör terrorn
  4. SD tar avstånd från partikamrat
  5. Sverigedemokrat utreds av Migrationsdomstolen
  6. SD-nämndeman kvar efter Norgeuttalande

Stötta vår verksamhet
  • 17
    Delningar