Dumheter

SD-politiker: ”inför registrering över invandrare”

Jan Listerud i Östra Göinge har kommit med ett förslag som bara en Sverigedemokrat kan komma med - att man ska börja ta fingeravtryck och DNA-prov på alla flyktingar som kommer till Sverige. Vilket även innebär att myndigheter då skulle börja föra register över människor enbart baserat på etnicitet. Är det förvånande att en representant för ett rasistiskt parti resonerar så? Knappast inte.

Vilka ska upprätta registret?
- Migrationsverket.

Vilka skulle använda det och hur skulle det användas?
- Migrationsverket skulle ju ha tillgång till det. Och polisen när det behövs. Det hade varit en bra lösning, då hade vi haft bättre koll på invandrare. Men det kanske är för sent, vi vet ju inte vilka de är, de kan vara vilka som helst. Det skulle gjorts från början.

Från början?
- När vi började ta emot flyktingar.

Skrämselpropagandan är anmärkninsvärd. Vad menar han egentligen när han säger att de är ”vilka som helst”. Vill Listerud påstå att han har koll på alla som inte är invandrare? Förutom det faktum att den här politikern vill införa rasbiologiska registren, så tycker han även att Sverige ska sluta ta emot flyktingar helt. Han anser att de ska få ”skickas hem”, eller som han själv uttrycker det ” skicka dom till Syrien eller var som helst”. När reportern poängterar att det faktiskt pågår ett krig i det land som Listerud nu vill skicka ”hem” folk till, så förändrar det ingenting för honom.

- Vi ska inte ta emot några flyktingar överhuvudtaget, inte i egna lägenheter och inte i flyktigförläggningar. Östra Gödinge har inte ekonomi att ta hand om dem, säger Listerud.
Vad ska vi göra med flyktingarna?
- Skicka hem dem. Till Syrien eller var som helst
Men det är ju krig i Syrien?
- Är det vårt problem att de krigar? Man flyttar problemet till Sverige. De är ingen tillgång, de är en kostnad, säger Listerud.
- Det är ju synd om dom, det är det. Men de har råd att köpa flygbiljett hit, så de kan inte vara så fattiga.

Han föreslår även att Sverige ska ha en folkomröstning om huruvida flyktingar ska få komma hit eller inte.

”Vi skulle ha en folkomröstning. Det ska inte bestämmas av några politiker, det ska bestämmas av folket som ska leva med dem och träffar dem dagligen. Har du hört hur de låter när de pratar i telefon på bussen?”

Hur människor väljer att prata i telefon verkar vara något SD, och annat löst folk som hänger på Avpixlat, verkligen bryr sig om. Förövrigt är saknaden av empati inte något som är utmärkande hos Sverigedemokraterna. Gång efter gång har företrädare uttryckt sitt förakt gentemot människor som flyr, människor som inte önskar sig något annat än att få ett tryggt liv. Det är inte första gången något sånt inträffar, och det kommer förmodligen inte heller att vara sista. Det enda vi kan göra är att se till så att detta parti inte längre får sitta i vår riksdag.


Stötta vår verksamhet