Dumheter

SD-politiker kallar flyktingar för terroristyngel och svartingar

Tidigare idag kunde vi berätta hur SD-politikern Arild Svensgam tyckte att man skulle sluta samla in pengar till världens barn och i stället låta barnen jobba för att överleva. Nu har Nyheter 24 gjort en djupare granskning på Svensgam och funnit djupt rasistiska kommentarer:

Asylsökande från muslimska länder är inte asylsökande, de är terroryngel”.

Så skriver Sverigedemokraternas Arild Svensgam, ledamot i Falköpings kommunfullmäktige, på sin Facebooksida. Detta samtidigt som han länkat till en norsk artikel om att en norsksomalier misstänks för terroristbrott.

[…]

I samband med nyheten om 96-åringen som kastades ut av Kronofogden skrev Svensgam så här (översatt från norska till svenska)

”Hur sjukt kan det här landet bli? När svartingarna från Somalia kommer och kräver hundratusentals kronor öppnar man gladeligen på statskassan och när man vid livets slut kastas ut ur sin bostad är det okej. Det här är den värsta formen av åldersrasism och diskriminering!”

Hanna Wigh som är gruppledare för SD Falköping säger till Nyheter 24 att detta kommer som en kalldusch och att det är osäkert om Svensgam kan sitta kvar. Svensgam själv har följande att säga om sina uttalanden och det eventuella tappade förtroendet:

– Det var i affekt. Det har varit så mycket nu om muslimer och islamister, säger han till Nyheter24 men påpekar sedan att han inte är rasist.

När det gäller inlägget om Världens barn menar Svensgam att det var ett skämt. Barn får ju faktiskt arbeta i många länder.

– Om Babben Larsson eller Lasse Kronér hade sagt det så hade det varit roligt, säger han.

Hur ser du på att gruppledaren tycks sakna förtroende för dig?

– Jag har pratat med Hanna tidigare i dag och tror inte de tappar något förtroende. Jag kommer inte göra något sånt här igen och det var i stridens hetta.

Ursäkter, ursäkter och ursäkter.

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 37
    Delningar