Dumheter

SD-politiker skickar hotmejl: ”ge mig aldrig någon anledning att använda detta vapen”

Att hot och antidemokratiska metoder hör till vanligheten inom den sverigedemokratiska rörelsen är ingen nyhet. Det var inte länge sedan en säkerhetsansvarig inom SD hotade tidningen Östran för att förmå dem att inte publicera en bild från ett SD-möte. Idag kan Ystad Allehanda avslöja att SD än en gång hotat meningsmotståndare, denna gång handlar det om Jerker Ottosson som skickat hotmejl till en folkpartist i Ystad:

Det aktuella mejlet skickades för omkring en månad sen och där refererar en av Sverigedemokraternatill en diskussion om Österlens folkhögskola. I mejlet berättar Jerker Ottosson för Folkpartiet att han spelat in en konversation, som Anders Albäck(FP) deltog i, med sin mobiltelefon och skriver att ”det var därför jag bad dig att förtydliga vad du menar om okunniga Brösarpsbor”. Han tillägger också att han inte hoppas behöva använda detta ”vapen” i framtiden.

 

”Ingen mer än jag vet att det finns ’bandat’, ge mig aldrig någon anledning att använda detta vapen”, skriver Jerker Ottosson och avslutar med tre utropstecken.

När Ystad Allehanda konfronterar Ottosson med uppgifterna förnekar han inspelningen och hävdar att han inte ens har en mobil. Syftet med mejlet ska enligt Ottosson varit att han ville belysa de andra ledamöternas användande av surfplattor och mobiler, något som stör Ottosson. Däremot erkänner Ottosson glatt att det var ett hot:

Men är det inte ett hot att skriva ”ge mig aldrig någon användning att använda detta vapen”?

– Ja, det är ett hot, visst är det det. Men det var också ett effektivt sätt att belysa ett stort problem, säger Jerker Ottosson.

SD:s ansvarige i Tomelilla Håkan Malmgren säger Ottossons tilltag var ”lite dumt gjort”:

– Det var lite dumt gjort. Jerker har fått en tillsägelse och lovat att inte göra om det igen, säger Håkan Malmgren.

Ahhh, men va skönt att se hur allvarligt SD ser på direkta hot…… I.R.O.N.I.


Stötta vår verksamhet
  • 10
    Delningar