Dumheter

SD-politiker - vi borde dela upp skolklasser efter etnicitet

Roland gustafson
Written by Henrik Johansson

SD-politikern Roland Gustafsson har i en lokaltidning fått frågan om hur han vill att ska skolan ska se ut i framtidens Haninge? 

Bon0tHSCIAAhBH7

Bild från Magasin Haninge nr 5 maj, sid 13.

Att införa en etniskt segregerad skola är inte på något sätt en ny idé, redan i det ”glada” 40-talets Tyskland sysslade man med liknande experiment, men då delades folk in efter ras. Vi blev såklart nyfiken på vad Gustafsson egentligen menade med sitt förslag:

Hur ska Sverigedemokraterna jobba för att skolan ska bli etniskt enhetlig?

-Ja det är så man gör i Kina i alla fall och där fungerar det.

Men…

-Jo, men du hör vad jag säger! Det är så det funkar i Kina. Sen får man fundera på varför det fungerar så bra. Kanske är det den etniska enhetligheten. Sen om det går att inför här i Sverige det är en annan sak. Det är upp till politikerna att fundera över.

Men du skulle gärna se en etniskt enhetlig skola?

-Ja man kan ju konstatera att det fungerar på sina ställen och att det inte blir så mycket problem. Det tror jag att du vet också.

Men…

-Ni journalister måste också tänka utanför boxen.

Men du lite snabbt…

-Jag säger ingenting snabbt. Jag tänker efter! Jag vill ställa frågor till er journalister? Ni förmedlar inte fakta.

Ok, men kan jag få ställa klart mina frågor. Du vill dela upp elever efter etnicitet och jag undrar hur detta ska fungera? Var går gränsen? Är det strikt efter etnicitet de ska delas in?

Klick

***UPPDATERING***

Nu kanske ni trodde att det inte kan bli värre, men där har ni fel. Till Expressen säger SD:s pressekreterare att det finns anledning att titta på hur asiatiska länder gör och Gustafsson vägrar svara på frågor om inte Expressen skriver om hans teori angående Palmemordet:

Expressen har sökt Gustafson utan att få någon förklaring. I flera sms kräver politikern att Expressen ska rapportera om en teori om Palme-mordet för att han ska uttala sig om sitt eget skolförslag.

[…]

Sverigedemokraternas presstalesperson Martin Kinnunen säger så här om sin partikollegas uttalanden:

– Det kan finnas anledning att närmare granska varför de asiatiska länderna har så mycket bättre resultat än Sverige men vi har aldrig framhållit Kina som ett föregångsland på området, säger Kinnunen till Expressen.

[…]

Att Kina skulle dela in klasser efter etnicitet har inte gått att styrka. Och Kinakännaren Niklas Swanström förklarar att han aldrig har hört talas om något liknande.

– Det låter väldigt konstigt. Min uppfattning är att det snarare är tvärtom. Den information jag har fått av kineser och andra pekar på motsatsen, säger Swanström

Vad Gustafsson egentligen menar fick vi aldrig något ordentligt svara på och förhoppningsvis är det hela bara ett:

BolkYkuCIAAC28v

Har politikerna fått skriva sina egna svar?


Stötta vår verksamhet
  • 933
    Delningar