Dumheter

SD-politiker vill åsiktsregistrera journalister

För några dagar sedan rapporterades det om hur Sverigedemokraternas ordförande i Norrtälje, Mikael Strandman, i en motion till Sverigedemokraternas landsdagar, föreslår att journalister som arbetar på public service bör tvingas att uppge sin politiska åsikt.

När Norrtälje tidning påtalar för Strandman att det här låter som åsiktsregistrering så håller han med men istället för att ta avstånd från motionen så försvarar han den och vidhåller vid att det är rätt med åsiktsregistrering eftersom Sverigedemokraterna blir mobbade.

Det här låter som åsiktsregistrering.
– Det är ju frivilligt om du vill ta en anställning, men visst kan det vara åsiktsregistrering. Det får man ta. Det måste till en motvikt. I dag pågår en mobbning gentemot Sverigedemokraterna.

När tidningen Medievärlden når pressekreteraren Henrik Vinge för en kommentar så hävdar han att Sverigedemokraterna inte kommer att driva en sådan linje men att landsmötet trots allt inte ägt rum än och att man får respektera beslutet där. Vinge tillägger också att han personligen anser att problemet är större än att det bara gäller Public service.

Partiledningen har inte formulerat sitt yttrande till Mikael Strandmans motion ännu. Men att journalister ska tvingas att avslöja sina politiska sympatier är ingen linje som SD varken drivit eller driver menar Henrik Vinge.

–Sedan måste vi ha respekt för vad som händer på landsmötet, även om jag tror att det kommer att bli en utmaning att få igenom den motionen, säger Henrik Vinge.

Det problem som Mikael Strandman, som också är SD:s ordförande i Norrtälje, upplever, att många journalister inte är objektiva utan låter sina egna politiska åsikter påverka rapporteringen är dock något Henrik Vinge skriver under på.

–Och det gäller inte bara public service.

Tidigare har Sverigedemokraterna motionerat om att slopa det statliga presstödet, förändra den ansvariga utgivaren för politisk TV-reklam och se över ledningen för SVT och SR. Strandmans uttalanden efter motionen bör därför inte ses som något kontroversiellt då det återkommande argumentet som partiet använder i sina motioner är att de utsätts för en orättvis behandling av media. Märkligt nog tycks Sverigedemokraterna ha missat att anledningen till att partiet ständigt blir en följetong i traditionell media är de återkommande rasistiska utspelen och bisarra uttalanden som dess företrädare står för. Men att någon vill meja ner flyktingar med kulsprutor eller jämför människor som flyr från krig, med Hitler, kanske bara är en del av mediekonspirationen…

Vi på IRM vill avsluta detta inlägget med att återigen påminna om hur Kent Ekeroth själv uttrycker att Sverigedemokraterna vill ersätta media. En åsikt som Mattias Karlsson uppenbarligen delar och som i kombination med partiets och lokalföreträdarnas motioner och uttalanden talar för sig självt.

32untitled

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.5K
    Delningar