Dumheter

SD-politiker ville flygbomba tiggare - nu tigger han själv pengar för att betala böter

SD-politikern Nils-Eric Johansson från Vimmerby dömdes i slutet på maj för hets mot folkgrupp och ett strafföreläggande på hela 14 000 kr efter att han på sin FB-sida skrivit att man skulle lösa ”problemet” med tiggare genom att skicka ett bombplan på dem. Vimmerbybloggen rapporterar:

Det var i november ifjol som en Facebook-diskussion om en romsk boendeplats i Borås spårade ur. I gruppen ”Vi som inte vill ha en moské i Borås” skrevs flera hotfulla kommentarer riktade mot tiggare och rättsväsendet valde att utreda totalt sex personer för hets mot folkgrupp.

En av dem var Nils-Eric Johansson, ledamot i Sverigedemokraternas lokala partistyrelse i Vimmerby-Hultsfred. I diskussionen om romska tiggares boendeplats i Borås skrev Johansson ”Ett B-52 plan så är problemet löst”.

I en oväntad och smått ironisk vändning väljer nu Johansson att själv tigga pengar för att betala sina böter:

Bötesbeloppet ligger på totalt 14 000 kronor. Johansson ska även betala 500 kronor till Brottsofferfonden.

Ett strafföreläggande har samma verkan som ett åtal, men den misstänkte får sitt straff utan rättegång. Nils-Eric Johansson kan nu välja mellan att acceptera straffet och betala böterna – eller pröva målet i en rättegång. På Facebook har Johansson, kort efter domen, vädjat om bidrag från ”50 TROGNA SD bröder och systrar”.

youve-never-seen-a-hypocrite-before

 

SD:s gruppledare Sandor Högye säger till Vimmerbybloggen att Johansson kan sitta kvar på sin plats eftersom Stefan Löfven får sitta kvar efter att ha benämnt romer som ”zigenare”:

– Jag har pratat med honom och han har bett om ursäkt. Det kan vara lätt att det slinker ur en saker när man är oerfaren.

Kan Johansson vara kvar i partiet?

– Det är absolut möjligt. Tar han avstånd från uttalandet då får han vara kvar. Stefan Löfven sa zigenare om romer och han är kvar. Men vi måste träffas och prata igenom det här. Jag vill lyssna av lite mer. Jag är en förespråkare för yttrandefrihet och tycker att det ibland går för långt med hets mot folkgrupp. Det är svårt att uttrycka sig ibland.

Tycker du att domen är felaktig?

– Domen är kanske inte felaktig, men varför kan man inte döma utlänningar som hetsar mot svenskar? Jag har hört riksdagspolitiker uttala sig om att det inte går för att vi är majoritet och då tycker jag att lagen är fel på något sätt. Jag tycker att den ska avskaffas.


Stötta vår verksamhet
  • 3K
    Delningar