Dumheter

SD slopar ”nolltoleransen mot rasism” - förhandlar om Almqvists comeback

Då var dagen kommen, sista spiken är spikad och snart är det dags för jordfästning av något som gång på gång visat sig bara vara tomma ord. Vi pratar självklart om SD:s så kallade ”nolltolerans mot rasism”. Enligt källor till Expo så har Sverigedemokraterna inlett förhandlingar med Erik Almqvist, stjärnan från förra årets mest omtalade film. Mannen som fick kronisk minnesförlust i samma stund som den oklippta versionen - av SD:s egna filmatisering - läkt ut i media.

Expo skriver:

Enligt uppgifter till Expo Idag ska pressen inifrån partiet lett till att Linus Bylund, Jimmie Åkessons pressekreterare och stabschef för Sverigedemokraterna, i augusti besökte Erik Almqvist i Budapest för att försöka komma fram till en kompromiss och motverka interna strider.

 

– Linus Bylund vill ha ett enat parti när riksdagslistorna ska sättas och vill inte att interna bråk ska störa hans regisserade planer. Han vill förmå Almqvist att ställa sig bakom valberedningens riksdagslista och tona ned kraven på att komma tillbaka före 2014, uppger Expo Idags källa med insyn i partitoppen.

 

Bylund säger till Expo Idag att resan till Budapest var en semesterresa och att ingen partipolitik diskuterades. Bylund förnekar att han skulle ha diskuterat Almqvists eventuella comeback när de träffades.

 

Så de uppgifterna är totalt nonsens?

 

– Vad talar vi om för tidsperspektiv?, frågar Bylund.

 

Redan 2014.

 

– Nej, det tror jag inte, säger Bylund

 

– Det är lite för nytt. Det är bara tre år sedan han var full på Kungsgatan. Det får vänta lite innan vi diskuterar att han skulle komma tillbaka, fortsätter Bylund

Ursäkta, men vadå tror? Hur kan ett riksdagsparti överhuvudtaget ha en diskussion huruvida en person som ränt runt i centrala Stockholm beväpnad med ett järnrör, ska få göra comeback i politiken? Hur tror ni till exempel Moderaterna agerat om Beatrice Ask och Anders Borg sprungit runt och beväpnat sig med järnrör? Hur tror ni svenska folket skulle reagerat?

Se filmen:


Stötta vår verksamhet