För ett tag sedan kom det fram att tre personer med kopplingar till nazistiska Svenska Motståndsrörelsen är misstänkta för mord i Vallentuna. Med tanke på detta så är det inte helt konstigt att en Stockholmskommun bjuder in till ett seminarium med temat ”Våldsbejakande extremism”. Men när Sollentuna kommun nu gör exakt detta så svarar SD-Sollentuna den 31/10 med att skriva såhär på sin blogg:

Det är ytterligare ett seminarium på temat främlingsfientlighet som kommunen anordnat ett antal gånger tidigare. Tydligen är vi inte fullärda ännu.

Man kan fråga sig varför Sverigedemokraterna, som tjatar om att de inte är ett rasistiskt parti (men..), blir så provocerade av att ges möjlighet till ytterligare kunskap om främlingsfientlighet? Det beror tydligen inte bara på seminariets tema. Det verkar handla lika mycket om vilka som är inbjudna som talare …

Två av de inbjudna är nämligen tidningen Expos chefredaktör Daniel Poohl och ”experten” på högerextremism Anna-lena Lodenius.

Vi vet inte varför Anna-Lena Lodenius hånfullt beskrivs som ”experten”. Känner SD-Sollentuna att det inte räcker med att ha skrivit åtta böcker på ämnet? Särskilt intressant för Sverigedemokrater, som ofta tycks oroa sig över extremvänstern, vore kanske boken ”Gatans parlament”. Såhär skriver Lodenius själv om boken:

Samtidigt är detta nog den svåraste bok jag skrivit eftersom innehållet är så kontroversiellt, då tänker jag framför allt på de delar som handlar om vänstern. Det finns många som är beredda att försvara även vänsterns våldsamma sidor, och de har tillgång till landets kultursidor

Det låter som något som många Sverigedemokrater borde vara intresserade av, eller? Att däremot någon som många ser som helt synonym med Expo, i det här fallet Daniel Pooh, såklart väcker varje Sverigedemokrats avsky det vet vi vid det här laget. SD-Sollentuna kommer med den vanliga motivationen för detta:

Att Expo i över 15 år bedrivit en hetskampanj mot allt och alla som haft en kritisk inställning till den förda invandringspolitiken är allom bekant. Aktiva sverigedemokrater har utsetts till huvudmotståndare och förföljts på ett fruktansvärt sätt.

Detta påstående har vi hört till leda vid det här laget. Däremot har vi aldrig fått höra något konkret exempel på hur denna ”hetskampanj” ska ha gått till. Är det den här gången vi till sist ska få ett exempel? Fokus skiftar dock till Anna Lena igen.

Anna-lena Lodenius har haft samma agenda under lika lång tid, hatet mot speciellt sd:are har varit hennes drivkraft. Så sent som förra veckan reagerade hon kraftigt mot att invandringsfrågan diskuterades i den senaste partiledardebatten. Hon skriver bl a följande ”Genom att använda Sverigedemokraternas frågeställningar har SVT gjort sig till redskap för ett främlingsfientligt parti. Det är skamligt. Strunta i Jimmie Åkesson och hans parti. Prata om viktiga frågor som integration och flyktingmottagande med varandra i stället”.

Självklart tycker man som Sverigedemokrat att det är provocerande när någon säger att man ska ”strunta i Jimmie Åkesson och hans parti”. Hur man får det till ”hat” , ”hetskampanj” eller ”förföljelse” är däremot ett mysterium för oss. Att en person som är expert på extremism i stort ger uttryck för sin åsikt offentligt är nämligen inte något av detta. SD- Sollentuna avslutar sitt inlägg med en fnysning

Vilka underbara toleranta demokrater vi bjuder in till Sollentuna

Alla kan såklart inte tycka att alla är underbara. Men att man skulle undvika att bjuda in personer bara för att de uttrycker sin uppfattning offentlig- vore det alltså demokrati i SD Sollentunas ögon? I så fall vet de tyvärr inte vad ordet betyder.

Inlägget har redigerats av fler personer i redaktionen