Dumheter

SD-tidning - sträck på ryggen och var stolt över korstågen

Nasrin Sjögren är en välkänd profil inom SD och vi blev inte ett dugg förvånad när hon dök upp som ny krönikör i SD styrda Samtiden. Sjögren kan närmast beskrivas som en kristen fundamentalist, något som också bekräftas i hennes första krönika där hon helt okritiskt hyllar korstågen:

Kort sammanfattat: att Jesus kallas fridsfurste och Mohammed krigsherre är ingen slump. Där finns också ledtråden till sanningen om korstågen: de var inga barbariska folkmordsturnéer. Tvärtom och raka motsatsen: de som anslöt sig till korstågen gjorde så för att rycka ut till försvar mot dåtidens islamiska terrorligor. Som vid den tiden redan hade härjat i 400 år!

Utan korstågen hade hela Europa legat under islamiskt herravälde sedan 1000-talet. Tänk på det nästa gång du äter kakor i kyrkan. Räta på ryggen, sluta skämmas och tacka Gud för korstågen!

Förutom att hylla korstågen passar Sjögren även på att skriva om historien efter eget tycke och smak, det passar lixom inte in att korsriddarna, bland många andra hemskheter, våldtog och mördade nunnor i nuvarande Istanbul:

Fortsätter vi med sjumilasteg genom historien, i syfte att få en överblick av hur Istanbul har blivit det internationella och interkulturella lappverk det är i dag, kommer vi fram till april 1204 då det så kallade fjärde korståget drog över havet. Formellt skulle man i kristenhetens namn från muslimerna erövra Jerusalem och Heliga Graven. Men det verkliga målet var att knäcka det bysantinska handelsväldet och dess lönande direktimporter från Orienten.

Korsriddarna var folk från Tyskland, Frankrike och Italien, anförda av den mäktiga venetianska flottan, som i sin tur leddes av en energisk åldring, dogen av Venedig, Enrico Dandolo, över nittio år gammal och nästan blind. Under hans befäl trängde riddarna in i staden, våldtog nunnor på öppen gata, plundrade kyrkor och kejsargravar och brände bibliotek.

Ett kulturarv skändades. Venedigs prakt i dag är ett återsken av stöldgodset, andra skärvor finns i Bibliothèque Nationale i Paris. Bysans styckades upp mellan olika intressenter. Korsfararna övertog inte riket, men de slaktade det.

Så ”räta på ryggen, sluta skämmas och tacka gud för korstågen”, för vad är en liten skitsak som massmord och våldtäkt när korsriddarna räddade oss från de mordiska muslimerna…..

 


Stötta vår verksamhet
  • 443
    Delningar