Dumheter

SD vill inte kalla en antisemit för antisemit

SD-politikern Mikael Höglund som uttalat sig grovt antisemitiskt riskerar nu uteslutning rapporterar Expo. Men trots Höglunds antijudiska uttalanden vill inte SD:s pressekreterare, Martin Kinnunen, kalla det för antisemitism. Däremot kan Kinnunen sträcka sig så långt att han kallar uttalandena för ”problematiska”. Hårda bud i Mellerud, säger vi med viss ironi. Någon som inte räds att kalla uttalandena för sitt rätta namn är Willy Silberstein, ordföranden för Svenska kommittén mot antisemitism:

Ordföranden för Svenska kommittén mot antisemitism, Willy Silberstein, konstaterade att Höglund gav uttryck för grov och klassisk antisemitism. Han sa att det är ytterst allvarligt att Sverigedemokraterna representeras i Upplands-Bro av en ”brinnande antisemit”. Han kritiserade Sverigedemokraterna för att inte ha agerat mot Höglund tidigare.

– Jag skulle bli förvånad om han inte tidigare gett uttryck för dessa idéer. I så fall är det konstigt att inte partikamrater har reagerat, sa Silberstein till Expo Idag.

Kinunnen slår ifrån sig kritiken och menar att man inom SD inte känt till Höglunds åsikter. Detta trotts att Höglund varit aktiv Sverigedemokrat sedan 2006:

– Silberstein förutsätter dels att Höglund har antisemitiska åsikter och dels att partiet ska ha känt till dem under lång tid. Jag dementerar att vi känt till dem. Man bör inte heller stämpla folk beroende på vad man läst på nätet. Man måste ta en kontakt med honom först. Jag tänker inte stämpla honom som någonting. Men uttalandena är väldigt problematiska, säger han.

Höglund har tidigare visat prov på antisemitiska tendenser när han enligt Expo gillat inlägg med grovt antisemitiskt material:

I inlägget som Höglund gillar står det bland annat att sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder och riksdagsledamoten Kent Ekeroth borde uteslutas eftersom de hyllar ”en främmande makt (Israel)” och de har ”skändat vår flagga och därmed vårt folk och land!”.

Det återstår att se om SD någonsin kommer att kalla Höglunds uttalanden för antisemitiska och om de i så fall utesluter honom. Det verkar trots allt vara lite godtyckligt vem som får stanna och vem som får gå.

 

 


Stötta vår verksamhet