Vi har flera gånger påpekat hur många journalister och politiska kommentatorer köpt SD:s svepskäl till att utesluta Gustav Kasselstrand och William Hahne. Det har varit otroligt frustrerande att se dessa förståsigpåare köpa SD:s lögner med hull och hår. Därför är det extremt skönt att se Aftonbladets Anders Lindberg i SVT:s morgonsoffa där han på ett formidabelt sätt förklarar vad striden handlar om och pekar ut SD:s hyckleri:

För att ytterligare illustrera hur löjlig SD:s bevisning är så kommer vi att publicera några delar ur det häfte journalisterna fick ta del av under gårdagens presskonferens där det meddelades att Kasselstrand och Hahne uteslutits:

1. Kasselstrands ”hotfulla” hälsning:

Vi ber på förhand ursäkt till alla SD-politiker som nu gömt sig under soffan och vägrar komma fram…

11187703_10152778078607477_390971815_o

2. Expobevisen som inte ens Expo ser som bevis:

Ser ni den röda ringen? Känns det som något saknas?

11117777_10152778078542477_536912324_n

Vad är det då som SD redigerat bort ur denna skärmdump?

gfdgfdh

Det är alltså Expo som SD använder som bevisföring, igen, trots att SD dag ut och dag in kallar Expo för lögnare, men nu duger de helt plötsligt. Lustigt nog håller inte författaren, Daniel Vergara, med om att detta skulle vara något bevis. Expo har flera gånger avhandlat hur hela SD, inklusive SDU, har kopplingar till rasister, men denna artikel handlar om hur Extremhögern gillar Kasselstrand, inte hur Kasselstrand gillar extremhögern. Här ska man också komma ihåg att samma extremhöger hyllade Mattias Karlsson när han och SD fällde regeringens budget, men då var det tydligen okej att inte ”distansera sig”.

3. Samarbetet med fascister - som SD själva stödde

dsgdfhfhg

Ett samarbete som SD själv stöttade fullt ut:

Sverigedemokratisk Ungdom, SDU, håller förbundskongress i Jönköping i helgen och har till den bjudit in flera andra europeiska ungdomsförbund, bland annat italienska partiet La Destras ungdomsförbund.

[…]

SDU:s förbundssekreterare Pavel Gamov(numera ledamot i SD:s partistyrelse) håller inte med om att något av de inbjuda partierna skullen vara fascistiskt.
– Det där är ju rykten som inte riktigt stämmer, de partier vi bjudit in och deras ungdomsförbund är partier som står för sund nationalism och konservatism.

Moderpartiet Sverigedemokraternas pressansvarige, Martin Kinnunen, säger till Nyheterna att Sverigedemokraterna är medvetna om att deras ungdomsförbund har bjudit in dessa partier.
Vi har ingen anledning att anmärka på det, vi känner inte till att det finns några rykten om att några inbjudna gäster skulle vara fascistiska.

4. Samarbetet med Fria Tider:

Jaha, men som Anders Lindberg påpekar, SD:s Kent Ekeroth ÄGER sveriges största rasistiska blogg, där rasideologiska idéer varvas med uthängning av våldtagna barn. Så vad är ert problem? Varför skulle den ena rasistiska bloggen vara värre än den andre?

5. Uttryck gillande av rasideologiska sidor:

sdgdfhfdjgj

Jaha? Det här är ju vardagsmat inom partiet. Titta bara på Kent Ekeroth som skrivit om afrikaners inneboende egenskaper:

”Det andra argumentet utgår från att de kulturer som Europa består av, är irrelevanta däribland den svenska. Argumentationen tillmäter ingen som helst betydelse åt att svensk kultur har format Sverige till det välmående och framgångsrika land vi är – Som om det vore en slump att Sverige ser ut som det gör. Det kunde lika gärna varit muslimska araber som hade skapat samma land, verkar tankarna gå. Det är så dumt att jag blir mörkrädd.Varför tror du att muslimska och afrikanska länder, trots deras enorma naturtillgångar, är mer eller mindre misslyckade (både sett till ekonomisk utveckling och moralisk)? Slump, eller ett resultat av deras inneboende egenskaper?”

Ekeroth ville också rikta pengar till ”svenska” par för att skaffa ”svenska” barn:

”Vad som händer idag, vilket späs på att en stor invandring(sic), är att svenskarna (uppdatering:alltså bärare av den svenska kulturen) blir allt färre medan den icke-svenska befolkningen (uppdatering: dvs de som inte anammat en svensk kultur) ökar. Med denna utveckling är det bara enkel matematik: Sverige kommer inte vara svenskt i framtiden.”

”Det behövs incitament, eller snarare möjligheter, för folk att skaffa barn.[…]Vi behöver rikta ekonomiska incitament för att få den svenska delen av befolkningen att föda barn”

Vi skulle kunna hålla på såhär all night long, men vi tror ni förstår poängen. Vi tvivlar inte en sekund på att Kasselstrand och Hahne är rasister, det vi vill säga är bara att det handlar om ett massivt hyckleri, hade SD verkligen velat kastat ut alla rasister så hade det blivit väldigt tomt på nästa partistyrelsemöte.

11195567_10152777401102477_464920999_n