Dumheter

SF stoppar reklamfilm för SD - Kawa Zolfagary reder ut varför det INTE är antidemokratiskt

Idag rapporterar Göteborgsposten att SF:s biografer stoppar en reklamfilm för SD Göteborg. När vi läste artikeln så reagerade vi över en av frågorna som reportern ställde till SF:s ansvarige och kände att det här borde vi skriva om:

SF Bio väljer nu, efter tre dagars visning, att stoppa visningen av SD:s reklamfilm. Motiveringen är att personalen inte känner sig trygga på sin arbetsplats.

– Vi tog bort den för att vi fått så mycket reaktioner från publiken. De tyckte att det var besvärande att vi visade reklam för Sverigedemokraterna med tanke på vad de står för, säger Thomas Runfors, informationschef för SF Bio.

Han berättar att personalen på Bergakungen och Biopalatset i Göteborg de senaste dagarna hamnat i häftiga diskussioner med personer ur biopubliken.

– De har inte känt sig bekväma med att behöva stå och försvara SD:s politik, och det är ju inte heller deras uppgift. Vi tar naturligtvis inte ställning för något politiskt parti utan erbjuder samtliga politiska partier reklamplats. Det har vi gjort i många år så det är inte alls något nytt.

[…]

Hur ser du på den demokratiska principen om åsiktsfrihet?

– Vi vidhåller att det bör finnas en demokratisk princip, givetvis, men måste också titta på konsekvenserna. I det här fallet uppfattar vi att vår personal känner sig hotad, och då får det gå före.

Vi ställde oss genast frågan om vad den ”demokratiska principen” har med SF:s beslut att göra??? Något som även skribenten Kawa Zolfagary uppmärksammade och skrev om. Så istället för att uppfinna hjulet två gånger så får Zolfagary förklara varför detta inte är antidemokratiskt:


Stötta vår verksamhet