Dumheter

Söder ryter ifrån, kräver skärpning i sociala medier

Nu tycker Björn Söder att det får vara nog med uteslutningar från partiet. Och vi förstår honom, det har varit lite mycket på senaste tiden. Nu har Söder skickat ut ett internt mail till SD:s medlemmar där han säger åt dem att skärpa sig. Expo Idag skriver om det:

Partisekreteraren berättar i nyhetsbrevet om att partitoppen ”i princip varje vecka” får höra om företrädare för partiet som beter sig omdömeslöst på Internet. ”Det kan handla om att man ”gillar” nazistiska partier, extremistiska tidskrifter och grupper med kränkande budskap”, skriver han.

”Att ’gilla’ något på Facebook är, oavsett hur man själv ser på det, att beteckna som ett ställningstagande.”, slår Söder fast. Medlemmarna uppmanas även att vara försiktiga med vad de länkar till på sociala medier.

Det är alltså inte själva åsikterna som är något problem för partiledningen, det är att vi utanför partiet får se att de finns? Men vi förstår ändå att Söder ryter ifrån, senast igår var en Sverigedemokrat ordentligt i blåsvädret för att ha gillat diverse olämpligheter på Facebook och postat antimuslimsk propaganda på Twitter. Vi pratar såklart om Tommy Ämtenmyr från SD Halmstad.

spiderbeam

Söders tillsägelse tycks dock ha träffat rätt för idag har Ämtenmyr tagit bort sitt Twitterkonto. Nämen, så det kan gå! Nu återstår att se om han kommer följas av fler då det uppenbart är ett problem för många Sverigedemokrater att hantera sociala medier. Detta trots den kommunikationsplan som SD så stolt presenterade förra året…

Fler Sverigedemokrater som senaste tiden har haft lite svårt med det här med sociala medier:


Stötta vår verksamhet