Sverigedemokraterna brukar ofta framhäva sig själv som partiet som förändrar, som rör om i grytan, det lilla partiet som vågar gå mot strömmen. Och tja, det måste vi nog erkänna att de har gjort i Kungsbacka. Där har man nämligen skrivit en motion om något seriöst, viktigt och bortprioriterat i svensk politik:

Vi finner att SD Kungsbacka är ett föredöme. Detta är heller inte första gången de påverkat politiken i kommunen! (För maximal läsupplevelse och skrattgaranti rekommenderar vi starkt att ni trycker på länken.)
Vi tycker att det är smått fantastiskt att de fokuserar på de största, viktigaste och mest relevanta frågorna. Vi är säkra på att de väljare som röstat in dem i kommunfullmäktige är precis lika nöjda…

(OBS även detta inlägg kan innehålla spår av sarkasm och ironi)

*Uppdatering*

Vi kan glädjande berätta att SD verkligen gör skillnad. Saxat från SD-Kungsbackas hemsida:

”En SD-motion där kommunen också gått oss delvis till mötes är vår motion om en svensk flagga i fullmäktigesalen i stadshuset. Där sattes för några månader sedan en svensk flagga upp, som ett bordsstandar, vilket är ett steg i rätt riktning. Vi ville ha en större svensk flagga precis bakom talarstolen men betraktar uppsättandet av den mindre svenska flaggan som en framgång.”