Dumheter

Sverigedemokraterna sörjer uteslutna rasister - det är en förlust

Gång på gång har vi lyft Halmstadpolitikern Oleg datsishins diverse rasistiska utspel här på IRM. Något som även annan media uppmärksammat och som sannolikt ledde fram till Datsihins uteslutning. SD Halmstad har dock en annan syn på Datsishin och gråter nu ut - i ett inlägg på hemsidan - över SD-riks beslut att utesluta honom:

Vi i styrelsen i SD Halmstad/Hylte har enhälligt tagit strid för Oleg. Vi har gjort det dels för att han är en av alla uppskattad person. Egenskaper som ödmjukhet, humor och flit bukar ha den effekten på omgivningen. Dock har inte detta varit det tyngsta skälet till att vi tagit strid för Oleg. Det tyngsta skälet  har varit hans kompetens och att vi hela tiden varit övertygade om att anklagelsepunkterna mot honom inte varit skäl för uteslutning. I media har det talats om ”förintelseförnekande” och ”stödjande av högerextrema partier”. Dessa påståenden bygger på grova överdrifter och rena lögner från politiska motståndare.

[…]

Det kommer att ta en tid för oss att återhämta oss från förlusten av Oleg. Vi erkänner att det är en tung motgång för oss i SD Halmstad/Hylte, personligt och politiskt.

Datsishin är upprörd och oförstående till SD:s beslut att utesluta honom:

Martin Kinnunens uttalande (Hallandsekot 18/9): Det handlar om en mängd olika uttalanden…som att en kvinna som får skylla sig själv om hon blir våldtagen, säger Martin Kinnunen, pressansvarig SD.

olegfeminist

 

485470_10151392700367477_1374507229_n

 

Detta är inget annat som rent lögn, jag skulle aldrig säga/skriva något så rättsvidrigt. Anmälan om förtal har lämnats till Hallandspolisen i Halmstad 19/9. Rätt ska vara rätt.

Man naturligtvis hoppades i det sista att SD:s ledning hellre litar på egna medlemmar än på av EXPO vinklade tolkningar dock icke. En av SD Riks valsamordnare och kandidatrekruterare sa vid besök i Halmstad i år: ”EXPO gör vårt jobb.” Bara så ni vet.

Men vad är det då SD Halmstad anser vara lögner och överdrifter? Ja ni får läsa och avgöra själva:

Oleg Datsishin - Jag är inte rasist, men….


Stötta vår verksamhet
  • 1
    Dela