Dumheter

Sverigedemokraterna ska samarbeta med antisemiter i EU

Sverigedemokraterna har valt sina samarbetspartners i Europaparlamentet. Partiet hade inte ”grepp om” franska Front National vars grundare flera gånger uttalat sig grovt antisemitiskt och dessutom hoppades att den obotliga sjukdomen ebola skulle drabba världens flyktingar. SD kände sig enligt partisekreterare Björn Söder inte ”trygga” med Front National, även fast ungdomsförbundet SDU gärna velat samarbeta med dem och att Söder själv varit stödmedlem i partiet.

Valet blev istället det rasistiska och populistiska brittiska UKIP men framförallt Beppe Grillos italienska Femstjärnerörelse – ett parti vars ledare är en utpräglad antisemit. Tydligen var det något som SD känner sig trygga med och har ett så kallat grepp om. Expo idag rapporterar om Grillo (håll för näsan nu, för detta är vidrigt):

Grillo hävdade att informationen som når Europa om Israel och Palestinakonflikten först ”filtrerats” genom en internationell nyhetsbyrå som kontrolleras av en före detta Mossad-agent. 2006 försvarade Grillo, på sin blogg, skådespelaren Mel Gibson som hade sagt att ”judar är ansvariga för alla krig i världen”. Grillo menade att Hollywood var oförlåtande och ville ”bannlysa” Gibson och att ”judiska producenter och även andra om det finns några” inte skulle tillåta Gibson att få en andra chans.

[…]

Grillo gick också till angrepp mot en judisk affärsman. 

”Vem är bakom De benedetti, vem är bakom bankerna och bakom finansen?.” Den här affärsmakten, fortsatte han ”ligger bakom förintelser varje år, varje månad, varje dag. Rwanda, gasning i Syrien. Finans- och banksystemet dödar tusentals varje år”, fortsatte han.

Det finns dock mer. Expo idag skriver även om hur Grillo bytte ut ordet ”arbeit” med ”P2” (en frimurarorder där ett antal italienska politiker är medlemmar) i skylten som prydde ingången till det industriella förintelselägret Auschwitz. Det var hans sätt att för det första önska livet ur sina politikerkollegor men också att bagatellisera förintelsen av 6 miljoner judar. När Renzo Gattegna, ordförande för det judiska förbundet i Italien, blev rasande och kritiserade Grillo kallade han först Gattegna för ointelligent men anklagade honom också, drypande av antisemitiska konspirationsteorier, för att vara en av de mäktiga judiska lobbyister som använder Förintelsen för sina egna mäktiga syften.

Det handlar om så mycket antisemitism att en inte ens kan skoja om det. Nu kräver bland annat Judiska centralrådet att SD bekänner färg. Tänker de samarbeta med människor som hävdar att judar illvilligt och oinskränkt styr världen och som med sin antisemitistiska retorik för tankarna till tiden innan Adolf Hitler tog makten i Tyskland?

Som en parentes vet vi tyvärr av erfarenhet att SD-politiker ganska ofta hyser en förkärlek för organiserade och ohymlande antisemitiska nazister. Att hänga mer några fler konspiratoriska judehatare känns nog inte så främmande för dem.  Här är en lista på några sådana fall:

 1. Man bakom nazistiskt bokbål invald i SD-styrelse
 2. Utesluten SD-politiker förhandlar om att bli nazist på heltid
 3. SD har en historia av att behålla politiker som uttryckt antisemitism
 4. SD-politiker bakom rasistisk och förintelseförnekande blogg
 5. SD-politiker: SD hatar muslimer på grund av Ekeroths judiska påbrå
 6. SD-politiker om nazister: ”Jag tycker att de har kommit ut med vettiga grejer”
 7. Politiker lämnar SD för nazistparti
 8. Sverigedemokrat samarbetar med nazistisk representant
 9. SDU-politiker berättar öppenhjärtigt om hur han blev nazist
 10. SD-topp ser inga problem med att partikamrater sprider nazistblogg
 11. SD:s representant i Östra Göinge skriver att det är vetenskapligt belagt att diverse ”raser” har lägre IQ
 12. Riksdagsledamot hyllar nazistiska SVP:s aktioner – ”Det är mycket bra”
 13. SD-politiker delar nazistiska bloggar på facebook: ”datorn var ju på reparation?”
 14. Erik Almqvist till organiserade Nazister ”Vi respekterar dig och ditt engagemang”
 15. Erik Almqvist – Ska inte nazisterna få försvara sig när vänstern misshandlar dem?
 16. SD-nämndeman poserar med mordmisstänkt beväpnad nazist
 17. Riksdagsledamot diskuterade strategier med nazister: ”Vi svenskar måste vara taktiska”
 18. SD Norrbottens vice ordförande avslöjad: nazist eller sverigedemokrat?
 19. SD-politiker stödjer terrorstämplade nazister
 20. SD-politiker sprider nazisters uthängning – flera personer hotas till livet
 21. IRM rekommenderar – nazisterna drev samma kampanj mot tiggare som SD
 22. Vice ordförande i SDU Norrbotten – Breivik borde inte få något straff

Stötta vår verksamhet
 • 2
  Delningar