Dumheter

Thoralf Alfsson siffertrixar på en ny nivå - IRM reder ut felen i vanlig ordning

Islamofoben och riksdagsledamoten Thoralf Alfsson lyckas än en gång göra en tankevurpa av rang. Denna gång ger sig Alfsson på ett avancerat siffertrixande som i ärlighetens namn inte behöver närmre granskning och vem som helst med högre kunskap en matte från årskurs tre kan se igenom Alfssons desperata tilltag.

Alfsson har läst en artikel från Dagens Samhälle och upprörs över att man i DS påstår att SD har störst andel avhoppade politiker:

dfsdfsdghtAlfsson fortsätter upprört:

Dagens Samhälle använder statistiken som faan läser bibeln! Genom att använda procent istället för verkligt antal avhopp från respektive parti får man fram denna lögn. Inte någonstans i artikeln uppger man det verkliga antalet avhopp. Jag förstår varför man inte har en faktaruta till en så falsk artikel!

 

Ett besök på valmyndighetens hemsida bekräftar min misstankar. Under denna mandatperiod har 2766 personer hoppat av sina uppdrag i förtid. Av dessa är 373st Sverigedemokrater eller bara drygt 13 procent av avhoppen.

 

Sanningen är den att hela 53 procent av avhoppen kommer från socialdemokrater eller moderater!

APAPAPAP! Alfsson! Nu missade du något. Dagens Samhälle skriver andelen av ledamöter i kommunfullmäktige och syftar till hur många av SD:s politiker som hoppat av sitt uppdrag. Vilket man också redovisar. Alfsson byter däremot siffror och visar något helt annat. Visst Alfssons siffror stämmer säkert, men som sagt har de inget att göra med vad Dagens Samhälle skrivit.

Samtidigt är det här Alfsson gör en rejäl tankevurpa. För vad visar Alfsson egentligen med sina egensnickrade diagram?

sdasfsdI detta diagram kan man se att SD med sina 5,7% av rösterna har nästan dubbelt så många avhopp som partier av likvärdig storlek. Jämför man SD med Moderaterna och Socialdemokraterna kan man även se att partier som är 5-6 gånger så stora som SD bara har dubbelt så många avhopp. Men Alfsson ger sig inte där!

sadasfgrerAlfsson slår alltså ihop tre- respektive fyra partier för att visa hur många fler avhopp Alliansen och de rödgröna har, men även här blir hans graf bara fel. För vad säger grafen? Jo den säger att ett parti som fick 5,7% av rösterna står för 13% av avhoppen. Orimligt hög andel? Ja…

Sen så ska vi ju inte glömma vad Jimmie Åkesson lovade:

Bild1Resultat: 

57% av SD:s förtroendevalda har hoppat av eller uteslutits.

47 av 54 tomma stolar i landets kommuner tillhör SD

 

 


Stötta vår verksamhet