Dumheter

Undrar när hon ska förneka månlandningen?

Victoria Wärmler Ohlson är fullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Grums. Hon är också en människa som tror på konspirationsteorier. På sin blogg har hon nämligen publicerat ett långt inlägg om ”hjärnkontroll”. Inlägget riktigt osar av domedagsprofetia, konspirationer och skulle uppriktigt sagt kunna utgöra grund till ett hyfsat manus till en sci fi-film.

Nu är det dessvärre inte detta Wärmler försöker åstadkomma.

Om vi ska sammanfatta inlägget så ska alltså FOI, Totalförsvarets Forskningsinstitut, i detta nu arbeta med att ta fram särskilda implantat som ska injiceras i våra hjärnor för att styra bland annat våra tankar. Läskigt va? Som tur är så ligger det ytterst lite sanning i detta. Det lilla korn av sanning som man ändå kan vaska fram efter en enkel googling är att arbetet med att ta fram implantat som kan injiceras i kroppen faktiskt är på riktigt. De är däremot inte till för att styra någons tankar utan dess enda uppgift är att dosera ut mediciner i rätt mängd, på rätt tid.

Det här är dock inte första gången Victoria Wärmler Ohlson är ute och cyklar. Förra året gjorde hon uttalandet att hon ”hellre tar en stor fet vätebomb” än blir utsatt för islam. Hon gjorde inte riktigt saken bättre då hon senare förklarar sitt uttalande med att hon inte visste vad en vätebomb är, utan trodde att det hade med vatten att göra…

Vårt tips till dig, Victoria, är att du lägger ner lite mer tid på grundläggande allmänbildning och betydligt mindre tid på att oroa dig över löjliga konspirationsteorier.


Stötta vår verksamhet