Granskning

Våldtäktsoffer slår tillbaka efter uthängning av SD-anställd - inkompetenta män som du förstör mitt tillfrisknande

Written by Henrik Johansson

Här om veckan kunde Metro avslöja att Findel Madison, ledamot i Sverigedemokraternas ungdomsförbunds verkställande utskott och anställd på SD:s gruppkansli i riksdagen, hängde ut våldtäktsoffer på en hemsida. Nu slår en av de uthängda tillbaka och kallar Madison för en inkompetent man som förstör offrens tillfrisknande. 

Det var Metro som kunde avslöja att Madison publicerade bilder på våldtäktsmän och dess offer där man enkelt kunde identifiera båda parter. Då sade Ungsvenskarnas ordförande, Tobias Anderson, att Madisons sajt gick helt i linje med Ungsvenskarnas politik:

– Det ligger i linje med vår politik så jag ser inga problem med det här initiativet. Han vill synliggöra de absurda domarna, säger Andersson.

 

Hur ser du på att offren läggs ut på bild?

 

– Det är inget offer som syns, det är censurerade bilder.

 

Men vi har kunnat identifiera flera av dem.

 

– Vem som helst kan gå in i de här domarna och hitta informationen.

Men nu slår alltså det blott 16-åriga offret tillbaka. På sin blogg beskriver Linnéa Stjernström hur Madison, Ungsvenskarna och SD förstör hennes tillfrisknade:

För det första så är jag en människa, en människa som inte alltid mått så bra, en människa som varje dag kämpar sig igenom dagarna för att komma ett steg längre fram i mitt tillfrisknande. Men så finns det ju tyvärr sådana inkompetenta män som dig, som förstör för oss och utnyttjar oss. För det är precis vad du gör, du utnyttjar unga tjejer för att komma ett steg längre i din karriär samtidigt som du fäller oss på vägen. Det är inte okej att lägga upp bilder på personer som blivit våldtagna, för som jag nämnde tidigare så är vi människor, precis som dig. Jag förstår ditt syfte med webbsidan men jag kommer aldrig respektera eller acceptera det. Ditt mål var att utnyttja offer som blivit våldtagna av män med utländsk bakgrund, du ville med andra ord använda söndriga människor i dina politiska åsikter

Stjernström skriver också att hon hoppas att Madison skäms för sitt agerande:

Det min våldtäktsman gjorde mot mig, har ingenting med hans hudfärg eller bakgrund att göra. Han våldtog mig för att han var en pedofil och idiot, inte för att han hade bruna ögon. […] Jag hoppas att du skäms.

I en intervju med Metro utvecklar även Stjernström hur det kändes att än en gång kopplas ihop med personen som våldtog henne:

Hon berättar att det kändes hemskt att se en ihopklippt bild på sig själv och gärningsmannen på sajten.

 

– Jag kände mig förnedrad. Jag vill inte se mig själv så. Jag blev jätteledsen. Även om inte ögonen syns så ser man att det är jag. De har tagit en bild av mig, från Facebook tror jag. Sedan tog de en text som jag har skrivit på min blogg och publicerade den också, säger hon och fortsätter:

 

– Jag kände mig utnyttjad. Han (Findel Madison – reds anmärkning) använde mig som offer för sina politiska åsikter. Han utnyttjade mig och andra för att komma framåt i sin karriär.

Det är inte första gången den här typen av propaganda sprids av Sverigedemokraterna och tyvärr inte den sista heller. Vi på IRM kan bara hylla Linnéa Stjernström för sitt mod när hon nu vågar tala om dubbelbestraffningen som kommer med uthängning av våldtäktsoffer. Vi hoppas även innerligen att detta inte utvecklas till en trippelbestraffning med tanke på det hat som finns mot människor, speciellt unga tjejer, som vågar rikta kritik mot SD och dess företrädare. 


Vill du stöda IRM:s verksamhet? Donera en slant, smått som stort spelar ingen roll, alla bidrag är viktiga för oss:

Bankgiro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59


Stötta vår verksamhet
  • 2.1K
    Delningar