Granskning

SD Jönköping ersätter uteslutningshotad politiker med hennes man, som också är uteslutningshotad

Här om veckan kunde IRM avslöja att SD-politikern Monica Evertsson, som festa med nazister på ”Camp Auschwitz” blivit nominerade till SD Jönköpings distriktsstyrelse trots att hon hotas med uteslutning. Historien blir inte mindre bisarr när vi nu kan avslöja att Evertsson strukits från listan och ersatts med sin man Peter Evertsson, som också festade med nazisterna på ”Camp Auschwitz”

Beslutet att nominera Monica till distriktets styrelse ska enligt Jönköpingsposten skapat kaos i den lokala organisationen, men valberedningen stod på sig:

Men redan i slutet av mars har SD i Jönköpings län sitt årsmöte och valberedningen här har nominerat Monica Evertson till omval. Att partiet lokalt väljer att nominera en så ifrågasatt person kritiseras också från centralt håll, genom Henrik Gustafsson som är informationsansvarig för Sverigedemokraterna.

Olle Moln-Teike från Habo-Mullsjö ingår i distriktets valberedning:

— Hon är medlem i partiet än så länge. Vi har diskuterat alla kandidater och vad de kan bidra med. Så länge hon är kvar är hon medlem

Det är alltså denna situation som fått Sverigedemokraterna i Jönköping att tänka om och rä… Ja, tänka om i alla fall, för nu stryker valberedningen Monika och ersätter henne med Peter Evertsson, som även han var med och festade med nazister:

Enligt uppgifter till IRM har det blossat upp en intern strid inom partiet där valberedningen och distriktsstyrelsen anklagar varandra för att läcka information. Därefter ska en person i valberedning valt att ersätta Monika med Peter i något slags desperat försök att rädda situationen.

IRM kommer med spänning följa utvecklingen i vad som kan var Sverigedemokraternas mest rasistiska distrikt med spänning. Och popcorn…

 


Stötta vår verksamhet
  • 751
    Delningar