Vi vet inte vad det är med Sverigedemokraterna och Jonas Gardell. Men det påstått hbtq-vänliga partiet (allvarligt har en enda person gått på det!?) tycks gång på gång störa sig på denna vår folkkäre författare och komiker. Man kan tycka att SD borde betrakta Gardells gärning som en självklar del av den svenska kulturskatten, men något skaver. Kan det vara att det hamnat grus i det hbtq-vänliga maskineriet? Nu är det SDs starke man (alternativt lösa kanon) i Södertälje som tagit till orda. Anledningen är den uppskattade text Gardell skrev i Expressen angående guldbaggedebaclet där det partajades som om det vore 1969. Hanson är kränkt!

Här har Jonas Gardell, 50, arbetat i flera årtionden på att bli Sveriges riksbög. När han så uppmärksammas precis som sådan duger det inte.

Här ska ingen komma och berätta för Hansson hur de känner eller hur de vill bli behandlade, för det vet Hansson av sig själv!

I den gardellska litanian är det ingen hejd på hur synd det är om honom och andra så kallade komiker, av vilka några tvingas utstå skämt och annat ofattbart lidande på grund av sin mörka hudfärg som Gardell fattat saken.”Samhället har fortfarande inte vant sig”, klagar den stackars stenrike 50-åringen.

Hansson driver tesen att de som påpekar rasism/homofobi egentligen bara är knepiga personer. Egentligen är allt supertoppen! Problemet är dessa hyperkänsliga människors små silkesegon! Men vänta nu….står det inte i Gardells text hur han som vanligt sväljer förnedringen och fortsätter göra sitt jobb? Något Hansson inte klarat av, då han ändå måste ägnat en del tid åt denna text. Istället för att svälja och fortsätta jobba för att Södertälje ska bli det skitställe som hans parti drömmer om.

Gardells tårdrypande tyck-synd-om-mig-nu-drapa är i mitt tycke bara löjlig. Under decennier har karln alltså på ett aggressivt utåtagerande sätt byggt upp sin image som extremt fjollig riksbög samt på ett hänsynslöst intolerant sätt gisslat alla som inte varit med på noterna som homofober, rasister, fascister etcetera.

Ja! Det är Hansson vi ska tycka synd om. Han har gisslats!! Han har gisslats på ett hänsynslöst intolerant sätt! Han har gisslats som homofob, rasist och fascist (helt utan att bjuda in till det antar vi!?) av den AGGRESIVT UTÅTAGERANDE Jonas Gardell. Hansson föredrar introverta scenpersonligheter vad det verkar. Tips till Hansson: Bob Dylans live-konserter.

Att herr riksbögen och hedersdoktorn nu går i taket när han utsätts för ett kanske inte särskilt begåvat men dock tämligen harmlöst skämt av en kvinnlig komiker på grund av den image han själv tålmodigt byggt upp, bekräftar endast vad jag redan visste: Gardell är pinsamt lättkränkt och egotrippat hyperkänslig. Att han inte är särskilt förtjust i kvinnor visste vi redan.

Jo men precis, egentligen handlar irritationen bara om att Gardell inte vill ligga med Sissela Kyle. Briljant Hansson, briljant!

Tro honom inte. Trots sin grimaserande flåshumor saknar Jonas Gardell uppenbart humor, det är hela saken. I alla fall när den går ut över honom själv.

Hansson ger däremot prov på en enorm styrka som person som ni ser. Han kunde snudd på läsa en text av en folkkär komiker utan att ta fruktansvärt illa upp.