IRM kunde under natten berätta om den 15 årige Fahad Sameer som hånats efter sitt deltagande i en utfrågning av Gustav Fridolin. Bland hatarna återfinner vi, som vanligt, stora delar av Sverigedemokraternas politikerelit. Efter vår publicering fick vi ett mejl från rektorn på Sameers skola, ett brev vi kommer återpublicera delar av. 

Maria Nordheden Gard skriver såhär till oss:

Jag är rektor på den skola där Fahad Sameer går. Jag är, givetvis, väldigt upprörd över vad som skett och hur Fahad har hängts ut av SD. Han ingår i en ungdomspanel, som med jämna mellanrum är med på tv4 morgon för att prata om frågor som angår ungdomar. Tv4 kontaktade mig för ett halvår sen ungefär och ville komma i kontakt med ungdomar som kunde tänkas ställa upp på detta. Jag tipsade om några elever som jag vet har åsikter och som skulle kunna vara intresserade. Fahad och Robin (den andra killen i inslaget) blev utvalda. De var med i ett annat inslag tidigare i höstas och pratade om stress och utseendefixering (1/9, det finns på vår fb-sida @freinetkastanjen). Jag har pratat m Fahad idag, och han vill inte vara med i media utan tycker att hela grejen är jobbig, även om han försöker tänka att han han struntar i det. Han har, givetvis, fått mejl med uppmaningar om att ”åka hem” osv. Att SD använder en 15-årig kille, för sina smutsiga syften och att det är toppen inom partiet som drar igång drevet, gör mig så fruktansvärt upprörd.

Nordheden Gard påpekar även för oss att Sameer kom till Sverige när han var 6 år gammal och inte född här som vi först påstod i vår artikel.

Fahad kom till Sverige när han var 6 år och är uppvuxen här. Givetvis är han så gammal som personnumret säger, det är ingen tvekan om det. Att högstadielevers utseende och mognadsgrad skiljer sig åt är ingen revolutionerande nyhet…

När vi når Nordheden Gard berättar hon att Sameer själv inte vill prata med journalister, något som vi har den största respekten för. Vi kan inte börja förstå hur det känns att som 15-åring bli utsatt för ett rasistiskt hatdrev orkestrerat från den absoluta toppen inom Sverigedemokraterna.

Enligt Nordhedem Gard ska Gustav Fridolin varit i kontakt med Sameer och erbjudit sig att komma till hans skolan, en fin gest av Fridolin, men förjävligt att det ska behövas… 

Glöm inte att stödja oss i vår kamp mot SD, smått eller stort spelar ingen roll, vi ska tillsammans ta fighten i valrörelsen 2018!

Bankgiro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59