Granskning

Åkesson - Vi måste bekämpa den upplevda brottsligheten

Text: Simon Andersson, Magnus Esser Bengtsson

Att brottsligheten ökar och att Sverige befinner sig i en våldsspiral är någonting Sverigedemokraterna regelbundet återkommer till. Men bilden av ett Sverige som närmar sig apokalypsen är byggd på ett luftslott. Det är ett faktum som blev plågsamt tydligt i en intervju som Aftonbladet gjorde med Jimmie Åkesson efter partiledarens sommartal förra veckan.

Vid en fråga till Åkesson om inte hans retorik rimmar illa, när just statistik från Brå påvisar att andelen våldsbrott inte ökat, så svarar Åkesson reportern svepande med att det inte lönar sig att jämföra statistik och att det handlar om människors subjektiva upplevelser.

”Jag tycker dels att väldigt många människor upplever en situation idag där man har en annan karaktär på brottsligheten.
Den här typen av förortsupplopp som vi har sett till exempel, är ett förhållandevis nytt fenomen i Sverige.
Den här typen av gängkriminalitet och organiserad brottslighet är också förhållandevis nytt. Så att bara jämföra statistik rakt av
på det sättet, det låter sig inte göras. Det ger inte en rättvis bild”

Vi på IRM-redaktionen funderar över hur absurt det är att en partiledare i en intervju hävdar att det inte är någon idé att jämföra statistik när man istället kan utgå från människors subjektiva upplevelser. Det är lite som att utgå från premissen att eftersom var femte person tror på spöken så bör det tillsättas en statlig utredning om hur vi skall skydda vår befolkning från onda andar. Eller att vi borde förbjuda halalkött med anledningen att det finns människor som upplever att köttet är magiskt och tvångskonverterar dig till muslim. Kanske borde någon motionera om att förbjuda kondensstrimmor från flygplan då det finns människor som tror på chemtrails?

Vi vill passa på att önska Åkesson lycka till i hans kamp mot brottsligheten.
Don Quijote

 

Avslutningsvis vill vi även ge Jimmie ett litet tips; Lägg ner din propagandaapparat vars livsluft bygger på hat, anekdotisk bevisföring och subjektiva upplevelser så ska du nog se att den upplevda brottsligheten minskar.


Stötta vår verksamhet
  • 2.4K
    Delningar