Häromkvällen var det VM-kval. Sverige spelade, Zlatan gjorde sin grej och de flesta rycktes med i fotbollsglädjen. Ja, det vill säga de flesta utom vissa Sverigedemokrater som hittade andra saker att lägga energin på: tifoflaggorna. Jupp, istället för att glädjas åt att svenska herrlandslaget vann sin match så fokuserade man på att bli upprörd på de blågula flaggorna som Camp Sweden tagit fram för att göra snygga tifon. Sverigevänligt? Not so much.

Camp Swedens Tifo:

En som har tagit det här ett steg längre och tycks ha gjort det till en riktig hjärtefråga är Thoralf Alfsson. Redan när damerna spelade EM så upprördes han av det här, något vi skrev om då. Hans reaktion nu slår dock det med hästlängder. På sin blogg har han skrivit ett inlägg med rubriken ”VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ DEN SVENSKA FLAGGAN?”. En av de MÅNGA märkliga sakerna med inlägget är att Alfsson redan i början besvarar sin frågeställning, det vill säga varför det inte är något kors på supporterflaggorna. Efter EM mailade han nämligen Camp Sweden och frågade, varpå de skrev ett öppet brev och la ut på sin sida. Även Alfsson har publicerat brevet ifråga där det står:

Anledningen till detta är flera olika faktorer där ekonomi, respekt för svenska flaggan och för att få till effektfulla tifon med variation och snygg estetik är de viktigaste aspekterna.

Titta, svar på frågan! Det handlar om ekonomi och att göra snygga tifon. Bra så. Men inte för Alfsson vars inlägg plötsligt eskalerar in i en värld av foliehattar, PK-konspirationer och ett krossande av allt det svenska:

Min personliga uppfattning är att Camp Sweden har ”infiltrerats” av politiskt korrekta personer som inte vill ha den svenska flaggan på grund av att den är en nationalistisk symbol som dessutom har det kristna korset. Man skulle kunna tolka svaret från Camp Sweden som att man ser korset i den svenska flaggan som religiös diskriminering.

Ja, eller så tolkar man det som det står: att det handlar om EKONOMI OCH EFFEKTFULL TIFON. Men inte Alfsson. Han fortsätter sedan på den redan inslagna vägen av ”DE INFILTRERAR ALLT DE HEMSKA PK-MÄNNISKORNA OCH JORDENS UNDERGÅNG ÄR NÄRA”:

Likväl som Svenska Kyrkan inte vågar stå upp för sin tro på Jesus så vågar uppenbarligen svenska fotbollssupportrar inte stå upp för den svenska flaggan med sitt kors. Jag hoppas att väldigt många tar med sig en svensk flagga till matchen mot Tyskland på tisdag i protest mot Camp Swedens avart till flaggor.

Jag tycker bara att det är så ynkligt och bedrövligt politiskt korrekt. Oavsett om det är Camp Sweden eller den Svenska kyrkan.

Vad Svenska Kyrkan egentligen har med saken att göra kan vi inte fullt förstå. Men säkert är det rimligt om man tar på sig en liten käck hatt av folie. Men! Det är inte slut här. Nej, det bara fortsätter…

I grund och botten handlar det i båda fallen om att den svenska identiteten skall krossas. Det skall göras i kyrkan och det skall göras på fotbollsläktaren. Uppenbarligen har det svenska flaggviftandet med det blågula svenska flaggan stuckit i ögonen på de politiskt korrekta och nu skall det stoppas med 1000st märkliga flaggor. Nyttiga idioter finns det tydligen gott om både i kyrkan och ibland fotbollssupportrarna.

Ujujuj…alltså det här är både otroligt skrattretande och väldigt obehagligt. Att läsa ”Anledningen till detta är flera olika faktorer där ekonomi, respekt för svenska flaggan och för att få till effektfulla tifon med variation och snygg estetik är de viktigaste aspekterna.” som ”I grund och botten handlar det i båda fallen om att den svenska identiteten skall krossas.”? Det tyder antingen på väldigt, väldigt livlig fantasi eller att man har en något skev bild på verkligheten.

Men vi har inte kommit till det värsta än. Vi har inte kommit till delen där Alfsson besvarar en krönikör, Joakim Carlsson på Östran, som gjort sig lustig över ett av Alfssons blogginlägg:

Camp Swedens flaggor är även det ett typiskt exempel på hur vår identitet skall raderas. Precis som svenska kyrkan håller på att tappa sina grundvärderingar genom att ligga på knä för islam. Något som även det hotar vår kristna identitet.
Jag ser denna utveckling i samhället men Joakim Carlsson har ännu inte fått upp ögonen och begripit att hans barn och barnbarn kan få växa upp i ett helt annat land än det som Joakim Carlsson växte upp i. Ett mångkulturellt land där islam och sharialagar är en naturlig del av samhället och svenskarna har hamnat i minoritet.

Åh. Herre. Jösses.

Fotbollsflaggorna är alltså en del av den stora islamisering? Snart införs sharialagar och ”svenskarna” har hamnat i minoritet? Igen: Åh. Herre. Jösses. Det här är så bortom vettigt, normalt och rimligt att det inte riktigt finns ord att beskriva det. För en gångs skull är vi på IRM helt mållösa.

Och ärligt talat. Alfsson sitter i riksdagen. Om han ser konspirationer i FOTBOLLSFLAGGOR, vad ska han då inte se i andra frågor och händelser..? Nej, vi är faktiskt lite oroliga för Alfsson. Och vi är oroliga för att vi har en person som Alfsson i Riksdagen. Fast vet ni vad vi är mest oroliga för? Hur Camp Sweden kommer bestraffas av Alfssons fotsoldater nu när han utmålat dem som hemska PK-fascister som vill krossa allt svenskt. Reaktionerna sist Alfsson och andra rasister skrev om flaggorna var inte helt oväntat väldigt häftiga. Camp Sweden skriver till och med i sitt öppna brev att företrädare för föreningen har blivit hotade. Åh, och hur reagerar Alfsson på det?

Sedan ägnar man stora delar av brevet till att beklaga sig över att många reagerat på dessa märkliga flaggor. Vad hade man förväntat sig?

Så nu vet ni, kära läsare, att om man gör något som irriterar en sverigedemokratisk riksdagsledamot så får man också tåla lite hot. För det är uppenbarligen vad man ska förvänta sig.

Bonusmaterial:

Även Kent Ekeroth reagerade över flaggorna: