Igår kunde man på flera ställen läsa om hur Ungdomsstyrelsen gett avslag på SDU:s ansökan om ekonomiskt stöd. Vi väljer att inte ta någon ställning i den diskussionen eftersom det tycks vara oklart vad som har hänt egentligen.

Någon som däremot inte ser några problem i att ta tydlig ställning är vår favoritriksdagsledamot Thoralf Alfsson. På sin blogg skriver han upprört om att det hela är en ”skandal” och att Ungdomsstyrelsen gjort ett ”stort misstag”. Vad är då hans lösning på problemet? Att ta det lite lugnt och vänta på vad som sker nu? Nej, det är inte Alfssons kopp te:

Om mina läsare reagerat på Mazettis krönika i ICA-kuriren så hoppas jag att ”fotsoldaterna” nu rycker ut!

Vilka Alfssons ”fotsoldater” är vet vi inte men vi gissar på att han syftar på sina läsare. Vad de ska göra är desto mer oklart. Vad vi vet gav det inget resultat när Alfsson uppmanade till bojkott av enskilda ICA-handlare som straff för vad den fristående tidningen ICA-kuriren publicerat. Vilka ska han hetsa mot den här gången? Då Ungdomsstyrelsen är en statlig förvaltningsmyndighet kan vi inte se annat än att Alfsson hoppas på bojkott av staten? Lycka till med det, säger vi.  Skrämmande är dock att Mazetti blev trakasserad med både telefonsamtal och hembesök efter sin krönika. Vi hoppas att det inte är de fotsoldaterna som Alfsson hoppas på?

Alfsson skriver också ”Jag har ju bloggat och då händer det saker enligt Åsa Linderborg.”. Tydligen kommer det som lite av en överraskning för Alfsson att han, som riksdagsledamot, har ganska stor makt. Människor lyssnar på vad han säger och många gör det dessutom utan en gnutta till kritiskt tänkande. I kommentarsfältet finns just nu kontaktuppgifter publicerade till Malin Engstedt, pressekreterare på Ungdomsstyrelsen, och en uppmaning att kontakta henne. Det tycker vi, ärligt talat, känns mer skrämmande än ett avslag på en ansökan om ekonomiskt stöd.