Granskning

Almqvist flydde till Ungern och gjorde skatteklipp - beklagar sig över krigsflyktingar i Ungern

Written by Henrik Johansson

De senaste dagarna har vi kunnat visa hur SD:s politiker hatat och bespottat flyktingarna i vad som kallas den största flyktingkatastrofen sedan andra världskriget. En SD:are som varit särskilt framträdande i detta förakt är SD:s tilltänkte finansminister Erik Almqvist. 

Almqvist uttalanden har dock ytterligare en dimension av smaklöshet då han själv flydde till Ungern och gjorde ett skatteklipp på de fyra miljoner han fick av SD för att lämna sin plats i riksdagen efter järnrörsskandalen:

Erik Almqvist flytt till Ungern blev permanent. Expressen avslöjar att han numera är folkbokförd i Ungern och skriver även att eftersom Ungerns skatt ligger runt tio procentenheter under Sveriges skatt kan Erik Almqvist tjäna på att se till att bli skattskyldig där i stället.

Almqvist debatterade under gårdagen Ungerns flyktingpolitik med Vänsterns Jonas Sjöstedt, Almqvist menar att Ungerns insatser med taggtråd, och hätska utfall av premiärminister Viktor Orbán mot muslimer, inte är nog. Däremot anser Almqvist att det kommer lösa sig den 15 september när de nya lagarna börjar gälla som ger Ungern rätt att straffa människor med 3 års fängelse för att de flyr in i Ungern:

Ungerns Parlament har röstat igenom nya lagar gällande flyktingsituationen. Nu blir det olagligt att klättra över stängslet mellan Serbien och Ungern. Flyktingarna som gör det riskerar upp till tre års fängelsestraff.

 

Almqvist var det första offret för SD:s påstådda ”nolltolerans” mot rasism, men i själva verket började han i hemlighet jobba med SD:s propagandaprojekt Samtiden:

Under järnrörsskandalen deklarerade Sverigedemokraternas partiledning att toppolitikern Erik Almqvist skulle petas. I själva verket fick han ny central roll för partiet, kan DN nu avslöja. Almqvist har i hemlighet styrt allt som publicerats i SD:s stora medieprojekt Sam­tiden, berättar tidningens officiella chef­redaktör Jan Sjunnesson.

Till sist, låt oss aldrig glömma att Almqvist är mannen som flydde Sverige och lever drömmen i ett land där regeringen ogillar flyktingar…

zxcvzxcbzbc

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.9K
    Delningar