Granskning

Almqvist om Beyonces världsturne - trodde folk slutat lyssna på hatmusik

Written by Henrik Johansson

Egentligen var det väl bara en tidsfråga innan någon inom Sverigedemokraterna skulle reagera negativt på att en svart kvinna tagit till orda och markerat mot den fruktansvärda diskriminering svarta utsätts för i USA. Att det till sist blev Erik Almqvist som tog upp den rasistiska bollen är inte särskilt förvånande med tanke på att han har en historia av att döma ut kvinnors kompetens.

erik

Det som däremot förvånar oss är hur Almqvist ens har mage att prata om ”hatmusik” med tanke på hans karriär som rikskänd karaokeartist med inriktningen nationalsocialistisk propagandamusik:

Kaliberns reporter är med i en hytt där flera SDU:are lyssnar på musik. Erik Almqvist börjar sjunga en låt som heter Folkligt uppror av gruppen Fyrdung, ”en nordisk revolution där nordanvinden ska vina genom vår evige fiendes märg och ben”, sjunger han.

– Det där är väldigt typisk vit makt-musiktext, egentligen. Det är inte helt ovanligt att även den här typen av band har sådana här mer symboliska texter, säger Anna-Lena Lodenius som är expert på högerextrema politiska rörelser till Kaliber.

Även Jimmie Åkesson fanns på plats under den sverigedemokratiska karaokeaftonen:

Ni får helt enkelt avgöra själv vem som sjunger ”hatmusik” på denna sida av 2000-talet. Beyonce med låtar som ”single ladies” och ”Run The World (Girls)” eller Erik Almqvist med hitz som ”Lets håna en mördad man” eller ”en nordisk revolution där nordanvinden ska vina genom vår evige fiendes märg och ben”.


Stötta vår verksamhet
  • 3.2K
    Delningar