Granskning

SD-politiker förespråkar ”öga för öga, tand för tand” mot muslimer

Det här med att koppla våldtäkt till invandring tycks vara nån slags ny hobby för SD-företrädare. Senast var det Bengt Nilsson i Flen, som också blev utesluten. Nu har det hänt igen, den här gången i Orsa:

Jan-Olov Brandt, SD-ledamot i Orsa kommunfullmäktige, förespråkar ”öga för öga, tand för tand” mot muslimer som begår våldtäkt. Partiet vill i dagsläget inte uttala sig om hans utspel.

Några av de saker som Brandt har skrivit på sin facebooksida är ”Åter en våldtäkt 15 åring våldtagen av 8 muslimer är det inte dags att ge tillbaka med samma mynt!” och ”Åter en våldtäkt, jag förstår inte vad som har hänt våra Svenska män. Har dom fått i sej något från fläsket?”. När Expo Idag ringer upp Brandt försvarar han sina inlägg och tycks inte känna att det finns något behov av eftertanke. Överhuvudtaget.

– Ja, vad ska man göra? Det finns ett ordspråk som inte jag har hittat på: öga för öga, tand för tand. Vad händer om man skulle våldta en invandrartjej? Ja, då blir man väl hängd. Avrättad direkt, skulle jag tro.

Av vilka skulle man bli avrättad?

– Är det så svårt att begripa? Eller ska man bara vända andra kinden till? Jag säger så, att jag skyddar mitt, så får de skydda sitt.

När du säger ”de”, vilka menar du då?

– Ja, de som utför våldtäkter.

När Expo Idag pratar med Martin Kinnunen tar de upp att Brandts inlägg väldigt mycket påminner om Bengt Nilssons. Något Kinnunen bemöter med:

Vi jämför inte fall med andra fall. Det ha aldrig hänt att två personer jämförs på grund av samma sak.

Nej, vi har börjat förstå det. Frågan är hur de avgör vilka de ska utesluta och vilka som ska få vara kvar, då samma regler helt uppenbarligen inte gäller för alla. Nåväl, det kanske är någon självklar anledning. Typ… lottning om saken?


Stötta vår verksamhet