Granskning

Den rasistiska och SD-vänliga bloggen Exponerat hänger ut barn

Vi börjar undra om det finns några gränser, överhuvudtaget, för landets största rasistsidor. Vi har flera gånger berättat om hur Avpixlat hängt ut barn och tydligen ville inte Exponerat, ofta använd som källa av SD:are, vara sämre. Nu har de hängt ut en fjortonårig kille med namn och bild. Vad är då hans ”brott”? Han är antirasist.

ETC skriver om händelsen:

I artikeln hänger man med namn och bild ut 14-åringen för ett uttalande denne hade skrivit på sin privata facebooksida. 14-åringen hade skrivit en nedlåtande kommentar om bilburen ungdom i Lindesberg. Inlägget var inte riktat till någon specifik person och hade ingenting med rasism att göra. Det var denna kommentar som Exponerat grundade sin artikel på och framhävde att 14-åringen var engagerad i arbete mot rasism i Lindesberg. 14-åringen, som förklarar att inlägget skrevs i frustration, ångrade sitt inlägg och tog sedan bort det.

– Det finns folk i Lindesberg som ogillar mig för mina ställningstaganden mot rasism och är ute efter att provocera mig. De är nog typiska småstadsbor med fördomar, säger 14-åringen.

Vad stod det då på Exponerat? Tja, i vanlig ordning var det kanske kommentarerna som var det allra värsta:

När 14-åringen i lördags läste artikeln och de efterföljande kommentarerna på Exponerat blev han rädd. Förutom att artikeln går ut med både bild och namn på 14-åringen så är flera av kommentarerna som följer artikeln rasistiska och hotfulla. Han kallas bland annat för ”balkandrägg” och ”förståndshandikappad rasblandad bastard”. En person som uppger att denne bor i samma kommun skriver bland annat i att denne ska ”få tag på” 14-åringen.

En polisanmälan är gjord, och enligt polisen är det Exponerat gjort utan tvivel olagligt. Tyvärr är personerna bakom Exponerat anonyma, vilket gör det svårt att döma någon. Det är väl ändå lite märkligt det där, de är så övertygade om att de har rätt men ändå vågar de aldrig stå för sina åsikter. Istället gömmer de sig bakom anonyma alias, sprider hat och tar absolut noll (0) ansvar för sina kommentarsfält.

Vi skulle faktiskt vilja gå så långt som att kalla personerna bakom Exponerat för fega. För vad kan man annars anses vara, när man utan eftertanke hänger ut en fjortonåring? Skämmes.

Mer om Exponerat:


Stötta vår verksamhet
  • 6
    Delningar