Granskning

Avpixlat tror att SVT Indoktrinerar barn med IS propaganda - Metro slår hål på lögnen

Rasistbloggen Avpixlat, med Mats Dagerlind i spetsen, har än en gång använt sig av barn i sin propaganda som syftar till att skrämma slag på den ”sverigevänliga” och källkritissbefriade rörelsen. Denna gång påstår rasisterna bakom Avpixlat att SVT sänder IS-propaganda i sina barnprogram, något som självfallet är en stor lögn.

dvgasfbsfdhsdfh

Metros viralgranskaren uppmärksammar nu lögnen och berättar att det handlar om ett tre år gammalt barnprogram där barnen sjunger och symboliskt använder ett finger för att illustrerar ”En röst”:

Det är ett tre år gammalt avsnitt av barnprogrammet ”Dilemman med Doreen” som nu sprids. I programmet sjunger programledaren låten ”En röst” och håller upp pekfingret i luften tillsammans med en massa barn.

– Det är en koreografi. Det är siffran ett, en röst, säger Johanna Gårdare, programchef på Barnkanalen.

Nu har dock programmet fått nytt liv på högerextrema sajter – och en helt annan form

[…]

Pamela Geller, en fixstjärna inom den islamfientliga sfären i USA, skriver på Twitter: ”CHOCKERANDE VIDEO: Svensk statstelevision sänder barnprogram som glorifierar IS” och hänvisar till en Youtube-video där Doreens barnprogram klippts ihop annat filmmaterial, bland annat med vad som ser ut att vara en jihadist.

– Låtarna i ”Dilemman med Doreen” kan handla om allt från enkla saker som att inte kunna sova till det som den här låten handlar om – alla människors lika värde och att barn har en röst, säger Johanna Gårdare.

Vad tycker ni om sättet som låten nu sprids på?

– Det är ju fruktansvärt. Den är helt förvanskad – den har liksom ingenting med IS att göra. Jag tänker mest på barnen som ställt upp på helt andra premisser, de är ju som gisslantagna och utnyttjade i den här situationen.

Smaka på citatet ”det är ju som gisslantagna” för det är precis det Avpixlat sysslar med. Det tar barn och deras sång gisslan, de använder deras ansikten, deras röst, i sin smutsiga propaganda.

 


Stötta vår verksamhet
  • 999
    Delningar